Συμβουλές Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για την γρίπη.

Υγεία Συμβουλές Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για την γρίπη.

Σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα γρίπης και στο μαθητικό πληθυσμό, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας τονίζει τη σημασία που πρέπει να δοθεί στις οδηγίες πρόληψης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή παρουσίας στο σχολείο παιδιών με συμπτωματολογία γρίπης.

Σχετικά με το θέμα, τo υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες. Συστήνεται η αυστηρή τήρησή τους από όλους, ώστε να συμβάλλουμε στον περιορισμό επέκτασης της γρίπης.

  1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
  2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, πρέπει να γίνεται κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Όπως επισημαίνεται, τα μέτρα για την προσωπική υγιεινή πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.


Πηγή