Συνεδρίαση επιτροπής νησιωτικής πολιτικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Με μοναδικό θέμα την αδικαιολόγητη αύξηση των εισιτηρίων στα πορθμεία

Συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τη Δευτέρα 25-2-2019 με τηλεδιάσκεψη και με μοναδικό θέμα: ¨ Η αδικαιολόγητη αύξηση των ναύλων στις Πορθμειακές γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη’’.

Στην συνεδρίαση είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πλοιοκτητριών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα και Λευκίμμη, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κων/νος Νικολούζος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Ερείκουσας κ. Ανδρέας Γουλής και εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων, και ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Κερκυραίων Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΟCΤΑ), οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Επιτροπής.
Μετά από διαλογική συζήτηση η Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα κάτωθι:
• Ζητάει να παραμείνει η αναλογικότητα στα Λιμενικά τέλη στο ποσοστό 6,5% επί του καθαρού ναύλου (χωρίς το Φ.Π.Α.) και για το λόγο αυτό να απευθυνθεί εκ νέου στο αρμόδιο Υπουργείο εκφράζοντας το παραπάνω αίτημα.
• Ν’ αποκατασταθούν κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις που προέκυψαν στις τιμές των εισιτηρίων που ήταν στη φάση προσαρμογής.
• Να επακολουθήσει εκ νέου σύσκεψη της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής, κατά την οποία οι πλοιοκτήτες θα προσκομίσουν μια βελτιωμένη πρόταση που να μην αφορά μόνον τους κατοίκους της Κέρκυρας αλλά και τους τουρίστες – επισκέπτες, καθώς και τη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Παξοί.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ


Πηγή