Συνέδριο-σταθμός στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου!

Συνέδριο-σταθμός στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου! Συνέδριο-σταθμός στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου!

Με στόχο τη δημιουργία ενός θεσμού για το ετήσιο αναπτυξιακό πλάνο της Πελοποννήσου, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης και συναίνεσης, ανοίγει την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου του 2018 τις πόρτες του στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ) στην Αρχαία Ολυμπία το "Olympia Forum"-1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που διοργανώνει η εφημερίδα «Πατρίς».

Το Συνέδριο ξεκινά στις 10π.μ. την Παρασκευή με την τελετή έναρξης και θα διαρκέσει ως το μεσημέρι της Κυριακής, περιλαμβάνοντας συνεδρίες που καλύπτουν το σύνολο του αναπτυξιακού φάσματος.

To μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος του Συνεδρίου, Ελευθέριος Βαρουξής, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τους βασικούς άξονες του Συνεδρίου και αναφέρθηκε στα κίνητρα και στους στόχους του εγχειρήματος.

«Tο Olympia Forum-1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου ξεκίνησε σαν μια ιδέα, η οποία τελικά παίρνει σάρκα και οστά. Γεωγραφικά η Πελοπόννησος είναι ενιαία και αδιαίρετη, για αυτό και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μία γεωγραφική οντότητα με κέντρο την Ολυμπία, προκειμένου να έχει όλη η Πελοπόννησος ισότιμες ευκαιρίες ανάπτυξης. Οι δύο περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, μπορούν και πρέπει να δουλέψουν μαζί. Το brand name της Ολυμπίας είναι μοναδικό στον κόσμο και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε για την πρόοδο και την ευημερία στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη χώρα μας. Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός και όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Ελλάδος να συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στην Ολυμπία και από δω να βγαίνει το ετήσιο πλάνο ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Η εφ. “Πατρίς”, η αρχαιότερη της Ελλάδας και μεγαλύτερη περιφερειακή, συμπληρώνοντας τα 117 χρόνια λειτουργίας της, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν ως μοναδικό σκοπό να ενώσουν όλους τους Πελοποννήσιους, έτσι ώστε να βγούμε πλέον από το τέλμα», δήλωσε ο κ. Βαρουξής, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου (δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Πελ/σου, ΕΒΕ Ηλείας, ΕΝΠΕ, ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας).

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουξής, η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε πολίτη, με την προϋπόθεση της εγγραφής του ονόματός του είτε στα γραφεία της εφημερίδας στον Πύργο (Παπαφλέσσα & Θεμιστοκλέους) είτε στην είσοδο του χώρου του συνεδρίου, χωρίς φυσικά καμία οικονομική επιβάρυνση.«Σκοπός μας είναι να συμμετέχουν όσο περισσότεροι πολίτες το επιθυμούν, ώστε να παρακολουθήσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες», ανέφερε.

Το Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περ/λλοντος και του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση, του Ερευνητικού Οργανισμού διαΝΕΟσις, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελ/σου, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, του ΕΒΕ Aθηνών, του ΕΒΕ Πειραιώς, του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Νόμου Επιστήμης & Τεχνολογίας, της ΠΑΣΕΒΙΠΕ, του ΣΕΒ Πελ/σου και του ΣΕΒΙΠΑ.

Οι τρεις μεγάλοι χορηγοί είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Τράπεζα Αττικής και η Energean Oil & Gas. Χορηγοί είναι επίσης η Cosmote, η ΔΕΗ, η Εθνική Ασφαλιστική, ο ΑΚΤΩΡ, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η ANTIPOLLUTION, η Costa Navarino και το ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης. Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στηρίζουν επίσης η ΛΟΥΞ, ο όμιλος ALDEMAR, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας, η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας, το ΙΕΚ Σμαρνάκη και οι ταχυμεταφορές ΑΝΘΟΥΛΗΣ COURIER.

Τους βασικούς άξονες του Olympia Forum-1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου ανέπτυξε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μικρό Συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Ελ. Βαρουξης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Διον. Βαρουξή και την υπεύθυνη Μarketing & Επικοινωνίας, Παυλίνα Λιαροπούλου

Τους βασικούς άξονες του Olympia Forum-1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου ανέπτυξε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μικρό Συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Ελ. Βαρουξης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο Διον. Βαρουξή και την υπεύθυνη Μarketing & Επικοινωνίας, Παυλίνα Λιαροπούλου

«Στόχος μας να ενώσουμε όλους τους Πελοποννήσιους για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος του Olympia Forum-1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, Ελευθ. Βαρουξής

«Στόχος μας να ενώσουμε όλους τους Πελοποννήσιους για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος του Olympia Forum-1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, Ελευθ. Βαρουξής


Πηγή