Συντήρηση οδικού άξονα Κάτω Αχαΐα – Αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα συντήρησης, βελτίωσης και άρσης της επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων, Αιγιάλειας και Ερυμάνθου συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ αρκετά ακόμη έργα βρίσκονται αυτή την περίοδο στο τελικό στάδιο των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Η εξέλιξη του συνόλου των έργων εξετάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με την συμμετοχή των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Εξάλλου, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν και άλλα έργα οδοποιίας, καθώς σχεδόν σε όλα είναι σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία. Ένα από αυτά είναι η συντήρηση οδικού άξονα Κάτω Αχαΐα – Αεροδρόμιο Αράξου – Λάππα, έργο προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ, στο οποίο έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και αναμένεται ο προσυμβατικός έλεγχος.

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βατότητας στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο τμήμα από τα όρια της Κάτω Αχαΐας μέχρι το λιμανάκι Λακκόπετρας και από το Αεροδρόμιο Αράξου έως την Νέα Εθνική Οδό μέσω του τοπικού διαμερίσματος Λάππα.

Οι εργασίες αποσκοπούν στην επαναφορά της οδού στην αρχική της κατάσταση. Όπου απαιτηθεί θα γίνει αναβάθμιση των παροχών του ηλεκτροφωτισμού, καθαρισμός των τάφρων και διαγράμμιση του οδοστρώματος, όπως επίσης αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας κ.α.


Πηγή