ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: «Οι μάσκες έχουν ήδη πέσει – Πρόκειται για ομάδα που απειλεί ευθέως τη δημοκρατία».

Κοινωνία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: «Οι μάσκες έχουν ήδη πέσει – Πρόκειται για ομάδα που απειλεί ευθέως τη δημοκρατία».

«Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Δεν πρόκειται για κίνημα, πρόκειται για ομάδα που απειλεί ευθέως τη δημοκρατία, εισάγοντας φασιστικές πρακτικές τραμπουκισμών και αυτοδικίας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταδικάσουμε για άλλη μια φορά τις απαράδεκτες πρακτικές ομάδας(;) συμπολιτών της Λευκίμμης. Σαν να μην ήταν αρκετές οι σοβαρές δολιοφθορές του προηγούμενου διαστήματος (πριονίστηκαν κολόνες της ΔΕΗ, έγινε παρέμβαση σε πίνακες της ΔΕΗ, καταστράφηκε μέρος της περίφραξης του ΧΥΤΥ Νότου, κάηκαν οι μεμβράνες που προορίζονταν για αποκατάσταση των φθαρμένων στον ίδιο χώρο) και, ίσως επειδή αυτές οι ενέργειες εις βάρος του συνόλου και της δημόσιας περιουσίας έμειναν ατιμώρητες, σήμερα είχαμε και τη συνέχεια: κι άλλη καταστροφή περιουσίας μέσα στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, προπηλακισμοί και ευθείες απειλές προς τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Πανδή και κ. Τσούκα. Όλα αυτά ενώ υποτίθεται ότι ζητούσαν διάλογο. Οι μάσκες έχουν ήδη πέσει.
Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες. Δεν πρόκειται για κίνημα, πρόκειται για ομάδα που απειλεί ευθέως τη δημοκρατία, εισάγοντας φασιστικές πρακτικές τραμπουκισμών και αυτοδικίας. Αν αυτά δε σταματήσουν τώρα αμέσως, οι συνέπειες θα είναι πραγματικά πολύ σοβαρές. Καλούμε όλον τον Κερκυραϊκό λαό, θεσμούς και πολίτες να καταδικάσουν
απερίφραστα αυτές τις πρακτικές και τους εμπνευστές τους, και να περιφρουρήσουμε όλοι μαζί τη Δημοκρατία στον τόπο μας».


Πηγή