Θ. Βλαγκούλης: «Ο τόπος είναι σε παρακμή»

Τη στήριξή του στον πρωτογενή τομέα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια τώρα, εξήγγειλε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πολιτικό του γραφείο στην Αμαλιάδα, ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης, χαρακτηρίζοντάς τον μαζί με τον τουρισμό ως τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης και αναβάθμισης του νομού μας που υστερεί τα τελευταία χρόνια συγκριτικά και με τους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαγκούλης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχολίασε με ιδιαίτερο τρόπο τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας μας που έχουν οδηγήσει σε θεσμική παρακμή. Πρώτο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα διαφορετικά πρόσωπα που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και έγκριση για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», μιας «συμφωνίας που είναι ντροπιαστική για τον ελληνικό λαό και ελλοχεύει κινδύνους για απώλεια της ταυτότητας της Μακεδονίας και της γλώσσας μας», όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βλαγκούλης.

Χαρακτήρισε ως πολιτική αναγκαιότητα την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού της χώρας, καθώς όσα πρεσβεύει θα επαναφέρουν την αξιοπιστία στη χώρα. Μηδενική ανοχή στη διαφθορά και στην ανοχή είναι το κύριο ζητούμενο για τη ΝΔ, δηλώνοντας πως το κόμμα είναι απολύτως έτοιμο για διεξαγωγή εκλογών μιας και διαθέτει έτοιμο κυβερνητικό πρόγραμμα σε όλους τους τομείς όπως αυτόν της υγείας, του πρωτογενή τομέα και της οικονομίας με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από την αρχή της διακυβέρνησης, δημιουργώντας έτσι επενδυτικά κίνητρα και στη συνέχεια νέες θέσεις εργασίας.

Εκτενέστερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωτογενή τομέα που θα αποτελεί προϊόν διαλόγου και θα επιτρέπει στα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται κοντά στον αγρότη και να ακούν τα προβλήματά του, ενώ εστίασε στην ειδοποιό διαφορά του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν είναι άλλη από τις λιγότερες υποσχέσεις τις οποίες θα έχει ευκαιρία να υλοποιήσει. Εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Μητσοτάκης θα έχει μια λαμπρή πορεία στη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ για ακόμα μια φορά έκανε γνωστή την αγάπη του για την ενασχόληση με θέματα πρωτογενή τομέα και τουρισμού, υποστηρίζοντας πως επιδίωξη της ΝΔ είναι η παραμονή του αγρότη στα χωράφια που θα προκαλέσει παράλληλα και ανάπτυξη της εθνικής και τοπικής οικονομίας. ως προτεραιότητα έθεσε την εκμετάλλευση όλων των πλεονεκτημάτων που δίνει η Ηλεία, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ξεκολλήσει από τον «πάτο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πολιτική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια, εκφράζοντας την επιθυμία του να βρίσκεται στο «ψηφοδέλτιο νίκης» της ΝΔ όπως το χαρακτήρισε, γεγονός όμως που θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο από τον αρχηγό του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέραν των επιδιώξεων του κόμματος που δεν είναι άλλη από την άνθιση του πρωτογενή τομέα, του τουριστικού τομέα καθώς και της ολοκλήρωσης των υποδομών, τόνισε πως η πολιτική του πορεία αποτελεί τρόπο ζωής για τον ίδιο.

Τέλος, παρουσίασε και το 18ο φύλλο της εφημερίδας του «Η Φωνή της Ηλείας», στο οποίο όπως περιέγραψε βρίσκονται κυρίως γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ηλεία το περασμένο διάστημα και είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες προβλήματα.


Πηγή