Θ.Βλαγκούλης: Ξεκάθαρες κουβέντες για τον αυτοκινητόδρομο

Όχι άλλες ψεύτικες υποσχέσεις από την κυβέρνηση. Να δούμε επιτέλους πράξεις για το Πύργος – Πάτρα…

Το ζήτημα του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την Ηλεία και τους κατοίκους της, και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η Ολυμπία Οδός αποτελεί αταλάντευτα κυρίαρχο στόχο και η κατασκευή της όπως αρχικών είχε προβλεφθεί και είχε προγραμματιστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι επιβαλλόμενη.

Την παραπάνω κατηγορηματική δήλωση, έκανε χθες ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο Νομό μας και μιλά διαρκώς για όλα τα θέματα (πολιτικά και τοπικά) με τους Ηλείους πολίτες…

Παρ’ όλα αυτά επεσήμανε παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό το έργο που μας αφορά να βρίσκεται μεταξύ διλημμάτων και ασάφειας για το αν θα γίνει, με ποιο τρόπο θα γίνει, αν υπάρχουν προβλήματα, αν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα κ.λπ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σημειώνονται καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων χωρίς να υπάρχει καμία συγκεκριμένη εικόνα.

Η σημερινή παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, οφείλει να ξεκαθαρίσει και μάλιστα από τον ιερό τόπο της Αρχ. Ολυμπίας που βρισκόμαστε με το μεγάλο έργο.

Περιμένουμε να μιλήσει συγκεκριμένα και όχι αόριστα και γενικά όπως συνηθίζει κατά την προσφιλή του τακτική ο συγκεκριμένος Υπουργός. Να πει επιτέλους, μπροστά στους φορείς και τους πολίτες της Ηλείας, πότε ξεκινά ο δρόμος, ποιά θα είναι η τύχη των δημοπρασιών για αντίστοιχες εργολαβίες που βρίσκονται «στον αέρα» και με ποιο στοχευμένο χρονοδιάγραμμα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το έργο.

Να μιλήσει όμως ειλικρινά και ουσιαστικά και όχι με ψεύτικες υποσχέσεις και δεδομένα όπως έκανε όλες τις προηγούμενες φορές. Από τέτοια… χορτάσαμε. Θέλουμε πράξεις Να τις δούμε γρήγορα και χωρίς άλλα προβλήματα καθυστερήσουν κατέληξε ο κ. Βλαγκούλης.

Σημειώνεται ακόμη κατά την έναρξη του 1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου αφού συνεχάρη τον όμιλο Βαρουξή, στην παρέμβαση που έκανε επεσήμανε ότι όλοι μιλούν για ανάπτυξη, όμως η ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν συνοδεύεται από έργα υποδομής και ένα τέτοιο έργο υποδομής είναι ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ που συνεχίζει ακόμη να παραμένει στα χαρτιά και στις υποσχέσεις και στις αοριστολογίες. Σημείωσε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης αν το 2015 είχε προχωρήσει ο διαγωνισμός που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση για την κατασκευή ως ενιαίου έργου και είχε δημοπρατηθεί ως ενιαίο έργο να είχε ολοκληρωθεί το έργο.

Όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον ακύρωσε τον διαγωνισμό και το έργο κατατμήθηκε σε πολλές εργολαβίες για να εξυπηρετήσει κουμπάρους εργολάβους και φίλους και έτσι σήμερα να μην έχει προχωρήσει το έργο.


Πηγή