Θεσσαλονίκη: Η τραγική ιστορία πίσω από τη φονική συμπλοκή πατέρα και γιου

Θεσσαλονίκη: Η τραγική ιστορία πίσω από τη φονική συμπλοκή πατέρα και γιου

«Από αυτόν μόνο ξύλο έφαγαν. Δούλευαν τα παιδιά για να δίνουν χρήματα στον πατέρα τους. Το παλικάρι δούλευε από μικρός για να στηρίξει την μάνα του και την αδελφή του». Τα στόματα για ακόμη μια φορά άνοιξαν, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

Ο 20χρονος που αρχικά κατηγορήθηκε ως πατροκτόνος αφέθηκε ελεύθερος. Ο 48χρονος πατέρας του δεν κατέληξε από τα χτυπήματα του καβγά που είχαν στη μέση του δρόμου στο χωριό Άγιος Αθανάσιος στη Θεσσαλονίκη. Ήταν η καρδιά του που τον εγκατέλειψε. Αυτό έδειξαν τα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν για τον πατέρα που είχε χρόνια να δουλέψει, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης σχεδόν μόνιμα, που έδερνε την γυναίκα και τα παιδιά του, που απειλούσε να τους σκοτώσει. «Με πήρε η γυναίκα του και μου είπε ‘’έλα γρήγορα, φωνάζει ότι θα με σκοτώσει’’» λέει γειτόνισσα της οικογένειας.

Έναν τέτοιο καβγά προσπάθησε να αποφύγει και ο 20χρονος το μοιραίο βράδυ. Βρισκόταν στο καφενείο του χωριού λένε τώρα οι μάρτυρες όταν ο πατέρας του έφτασε σε αυτό. Άρχισε να τον βρίζει χωρίς λόγο και ο νεαρός σηκώθηκε να φύγει. Ο πατέρας του τον χτύπησε πισώπλατα αλλά ακόμα και τότε δεν αντέδρασε απλά άνοιξε το βήμα του για να τον αποφύγει.

Ο 48χρονος τον πήρε από πίσω με το μηχανάκι που οδηγούσε, μπήκε μπροστά του και του έκλεισε το δρόμο. Το ένα έφερε το άλλο και πιάστηκαν στα χέρια με τον γιο αυτή τη φορά να αντιδρά μέχρι που ο πατέρας έπεσε στο οδόστρωμα χωρίς τις αισθήσεις του.

«Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του» φέρεται να είπε στην απολογία του. Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος περιέγραψε στην ανακρίτρια περιστατικά βίας του πατέρα του σε βάρος του ιδίου αλλά και άλλων μελών της οικογενείας του.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του. Η μάνα του τον περίμενε έξω από το γραφείο της ανακρίτριας μαυροφορεμένη.

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο σπίτι της οικογένειας επιβεβαιώνονται από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα που εξετάστηκαν από την ανακρίτρια.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/354993-THessalonike-E-tragike-istoria-piso-apo-te-phonike-symploke-patera-kai-gioy ΚΟΙΝΩΝΙΑ

The post Θεσσαλονίκη: Η τραγική ιστορία πίσω από τη φονική συμπλοκή πατέρα και γιου appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή