Το Εργαστήριο της Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών “πάει”… Θεσσαλονίκη

Μετά την πόλη της Πάτρας, το Εργαστήριο της Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, προχωρά στην εγκατάσταση και λειτουργία ενός πιλοτικού δικτύου μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων στο Δήμο Θέρμης.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και ώρα 19.00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Ανδρέας Καζαντζίδης,

Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών θα μιλήσει για τα «Αιωρούμενα σωματίδια στο Δήμο Θέρμης: τις πρώτες μετρήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές».

Παράλληλα, θα γίνει ενημέρωση για την ιστοσελίδα και την εφαρμογή, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, την υπέρβαση των ορίων και τις απαιτούμενες ενέργειες για αποφυγή επιπτώσεων στην υγεία, καθώς και να πληροφορηθούν για τις συνθήκες ρύπανσης και την ποιότητα του αέρα σε πραγματικό χρόνο. Οι μετρήσεις από τους πρώτους σταθμούς παρουσιάζονται στο www.thermiair.gr.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Φεβρουαρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία