Το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας βράβευσε την Αθηνά Τραχήλη

Την Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, τίμησε το πρωί του Σαββάτου το παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην Πάτρα.

Η εθελοντική δράση που ανέπτυξαν οι Έλληνες κτηνίατροι λίγες μόνο ώρες μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής τον περασμένο Ιούλιο αλλά και η προσφορά του Δικτύου Εθελοντών του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου στην πόλη της Πάτρας (στειρώσεις αδέσποτων κ.α.) ήταν η αφορμή ώστε η Διοικούσα Επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ και ο Πρόεδρος της Θανάσης Πετρόπουλος να αποφασίσουν την απονομή τιμητικής διάκρισης στην κ. Τραχήλη.

Παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων της πόλης, η κ. Τραχήλη παρέλαβε την τιμητική διάκριση από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ.

«Είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών όλων των Ελλήνων κτηνιάτρων, μια επιβράβευση της προσήλωσης όλων μας στον εθελοντισμό και σε δράσεις ανταπόδοσης προς την κοινωνία. Τέτοιες πρωτοβουλίες μάς δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας, να είμαστε διαρκώς παρόντες εκεί που το καθήκον και η συνείδηση μας το απαιτεί και το επιτάσσει», σημείωσε η κ. Τραχήλη αμέσως μετά τη βράβευση της. Ευχαριστώντας τόσο τον κ. Πετρόπουλο όσο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και ιδιαίτερα τον Οργανωτικό Γραμματέα του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος Ν. Νιφόρα.

Η κ. Τραχήλη, επίσης, υπογράμμισε ότι «αυτή η τιμητική διάκριση αντανακλάται στο πρόσωπο όλων των κτηνιάτρων της χώρας που εδώ και πολλά χρόνια έχουν αποδείξει στην πράξη και χωρίς τυμπανοκρουσίες ότι στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, είναι συνοδοιπόροι των αναγκών της κοινωνίας, δεν αποστρέφουν το βλέμμα όταν η παρουσία και η συνδρομή τους είναι αναγκαία. Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δεν είναι απλώς ένας φορέας επιστημονικής οργάνωσης και εκπροσώπησης αλλά ένας βραχίονας κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης δεκάδες πολίτες της Πάτρας έσπευσαν να συγχαρούν την Αθηνά Τραχήλη για την διάκριση της. Πολίτες που έχουν γνώση της αθόρυβης, αθέατης και ουσιαστικής δουλειάς που επιτελεί σ’ όλη την χώρα ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

«Δεν ξεχνάμε την τραγωδία στο Μάτι. Την εκατόμβη των θυμάτων, τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην εναγώνια προσπάθεια τους να σωθούν. Αλλά και τα νεκρά ζωάκια. Και εκείνα που περιθάλψαμε. Μακάρι τέτοια καταστροφή να μην ξαναδεί ανθρώπινο βλέμμα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν η μνήμη μας θα είναι εκεί, παρούσα και αδυσώπητη, να θυμίζει τον όλεθρο, την βαριά μυρωδιά του καμένου, την στάχτη της ζωής αλλά και την ελπίδα της αναγέννησης», είπε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο δεν ξεχνάμε και τις συνθήκες που φαλκιδεύουν την υπόσταση κάθε έμβιου όντος. Πολιτισμός είναι η στάση που κρατάμε απέναντι στα ζώα. Είναι κάτι υψηλό και ανώτερο, κάτι πέρα απ’ την τριβή με την καθημερινότητα. Είναι κάθε αθώο βλέμμα που ζητά την προστασία μας. Ας ανταποκριθούμε, λοιπόν. Ας δείξουμε τον πολιτισμό μας».

Το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας βράβευσε την Αθηνά Τραχήλη Το ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας βράβευσε την Αθηνά Τραχήλη


Πηγή