Το κωπηλατικό πάρκο της Πάτρας, το sea water polo και οι Παράκτιοι Αγώνες!

Μπορεί το νερό να έχει μπει στο αυλάκι για τους Παράκτιους Αγώνες και για την οργάνωσή τους, με τη χρηματοδότηση να έχει επιτέλους ξεκινήσει, όμως η καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, με ευθύνη της κυβέρνησης, ενδέχεται να κοστίσει στη διοργάνωση στο θέμα της ποιότητας των αγώνων και της όλης εκδήλωσης.

Δεν εννοούμε μόνο από πλευράς υποδομών, αλλά και σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος. Ο φάκελος της συντονιστικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των αγώνων ήταν σχεδιασμένος και εμπεριείχε συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο να δώσουν στη διοργάνωση ένα άλλο βεληνεκές και να αφήσουν σημαντικά πράγματα στην πόλη.

Περιείχε για παράδειγμα την πρόταση της δημιουργίας κωπηλατικού πάρκου από το ύψος του μώλου της Αγίου Νικολάου έως την Γούναρη. Σύμφωνα με το φάκελο που είχε καταθέσει η Πάτρα στο σημείο αυτό της παραλιακής ζώνης ήταν να φιλοξενηθούν οι κωπηλατικοί αγώνες των Παράκτιων Αγώνων και με αφορμή αυτό, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής είχαν σχεδιάσει ένα κωπηλατικό πάρκο που θα έμενε στην πόλη και μετά από τη διοργάνωση.

Το κωπηλατικό πάρκο θα ήταν ταυτόσημο με τον τρόπο που σκοπεύει να αναδείξει η δημοτική αρχή την παραλιακή ζώνη, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες της για άθληση, βόλτα και αναψυχή, δίπλα από τη θάλασσα. Ωστόσο, πλέον μετά την καθυστέρηση που έχει υπάρξει στη χρηματοδότηση της διοργάνωσης, είναι αμφίβολο αν προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ερωτηματικά υπάρχουν επίσης και για τη βασική πρόταση της Πάτρας, σε ότι αφορά τη διοργάνωση των Παράκτιων. Μιλάμε για το sea water polo, με τους αγώνες, σύμφωνα με το φάκελο που είχε καταθέσει η Πάτρα, να γίνονται μπροστά από το μώλο της Αγίου Νικολάου, αναβιώνοντας έτσι τη μεγάλη ιστορία που έχει το συγκεκριμένο άθλημα για την αχαϊκή πρωτεύουσα και ξυπνώντας αναμνήσεις στους παλιότερους.

Για να μπορέσουν να γίνουν οι αγώνες στο θαλάσσιο αυτό χώρο χρειάζεται πρώτα να προχωρήσει μία διαδικασία σε ότι αφορά τους τεχνικούς ελέγχους και τις δειγματοληψίες των νερών, κάτι που είναι χρονοβόρο και είναι αμφίβολο τελικά αν το προλάβουμε.

Τουλάχιστον το πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς θα προχωρήσει

Το μόνο θετικό σε ότι αφορά την καθυστέρηση της χρηματοδότησης είναι ότι τουλάχιστον το αθλητικό κέντρο στο κολυμβητήριο της Αγυιάς θα προχωρήσει, προλάβει δεν προλάβει να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η Πάτρα, όπως ήδη έχει αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, θα διεκδικήσει και άλλες σημαντικές διοργανώσεις στην Αγυιά και το σημαντικό είναι ότι επιτέλους μετά από χρόνια ο χώρος του πρώην κολυμβητηρίου από "χαβούζα" που είναι σήμερα θα αξιοποιηθεί. Κάτι είναι και αυτό από το ολότελα.

Όμως το να γίνουν όλα αυτά που είχαν κατατεθεί στο φάκελο την εποχή που διεκδικούσε η Πάτρα τους αγώνες, είναι κάτι που, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το ζήτημα, είναι αδύνατον πλέον.


Πηγή