«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου

Σταύρος Ξηντάρας

Η μεταφυσική κωμωδία «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» της Μαριλένας Καβάζη, παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.
Τέσσερις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες συναντιούνται σε ένα κτήμα, κάπου στα βουνά της Κρήτης, για να παρακολουθήσουν ένα γυναικείο σεμινάριο μιας φημισμένης Δασκάλας. Καθώς είναι οι μόνες Ελληνίδες – από τις σαράντα, παρακαλώ, γυναίκες που έσπευσαν από όλον τον κόσμο να το παρακολουθήσουν- η υπεύθυνη τις βάζει να μείνουν μαζί στην σοφίτα ενός μικρού σπιτιού πλάι στο ποτάμι.
Χωρίς να ξέρουν ακριβώς τι ψάχνουν να βρουν (ή να αποφύγουν) οι τέσσερις κοπέλες θα περάσουν εκεί τρεις μέρες μαζί. Τρεις μέρες γέλιου, πόνου, αφοπλιστικής ειλικρίνειας και ξεκαρδιστικών ψεμάτων. Όταν ξαφνικά συνειδητοποιήσουν όμως ότι στο σεμινάριο βρίσκεται και ένας άντρας ανάμεσά τους τα πράγματα θα πάρουν μια πιο…απρόσμενη τροπή.
Το μικρό Σπίτι στο Ποτάμι είναι μια «μεταφυσική» κωμωδία για την γυναικεία δύναμη, την αιώνια πάλη με το άλλο φύλο και τον εαυτό μας αλλά και για το ποτάμι της ζωής που κυλά, πάντα ορμητικά και επικίνδυνα, είτε θέλουμε να μπούμε σε αυτό είτε όχι.
Το έργο αποτελεί το πρώτο θεατρικό κείμενο της Μαριλένας Καβάζη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Κατερίνα Αγγελίτσα, Μαριλένα Καβάζη, Εύη Καρρά, Σοφία Παπαδοπούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά- κοστούμια: Εύα Τρουπιώτη
Μουσική: Γιώργος Χανός
Επιμέλεια Κίνησης: Μυρτώ Χαραλάμπους
Φωτισμοί: Φώτης Μακρής
Φωτογραφία: Βίκυ Βράκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου
Σχεδιασμός αφίσας: Σοφία Μυτιληναίου

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITISMOS/354653-TO-MIKRO-SPITI-STO-POTAMI-paroysiazetai-sto-Studio-Mayromichale-apo-te-Deytera-25-PHebroyarioy ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The post «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» παρουσιάζεται στο Studio Μαυρομιχάλη από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή