Βραβεία BAFTA: Σήμερα η μεγάλη βραδιά για τον Γιώργο Λάνθιμο και την «Ευνοούμενη»

Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη βραδιά των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA), με μεγάλο φαβορί την ταινία «Η Ευνοούμενη», του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου.

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες, καθώς θα διαγωνιστεί σήμερα το βράδυ σε 12 κορυφαίες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, της καλύτερης σκηνοθεσίας και του καλύτερου σεναρίου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και οι πρωταγωνιστές και συντελεστής της «Ευνοούμενης» αναμένεται να μαγνητίσουν τα φλας των φωτογράφων και να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως ένα από τα μεγάλα φαβορί των βραβείων. Στην τελετή πρόκειται να παραστούν κι άλλοι αστέρες της διεθνούς σκηνής όπως οι Έιμι Άνταμς, Βαιόλα Ντέιβις, Μπράντλεϊ Κούπερ, Γκλεν Κλόουζ, Λετίσια Ράιτ, Μαχερσάλα Άλι, Μάργκοτ Ρόμπι, Μελίσα Μακάρθι και Ράμι Μάλεκ.

Η «Ευνοούμενη» είναι μία ταινία εποχής για τη βασίλισσα Άννα, που μεταφέρει τους θεατές στον 18ο αιώνα και καταφέρνει να «παντρέψει» με αριστουργηματικό τρόπο την κωμωδία και το δράμα. Είναι υποψήφια για τις εξής κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερου Α’ Γυναικείου ρόλου (για την Κόλμαν) και δύο υποψηφιότητες για το βραβείο Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις συμπρωταγωνίστριες της Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, Καλύτερου Σχεδιασμού Κοστουμιών, Καλύτερου Μακιγιάζ και Καλύτερου Μοντάζ.

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας υποψήφιο είναι και το «Πράσινο Βιβλίο», το ριμέικ του μιούζικαλ «Ένα Αστέρι Γεννιέται», η μαυρόασπρη «Ρόμα» και του Σπάικ Λι το «BlacKkKlansman».


Πηγή