Ζαχάρω: Έκοψαν πίτα στο «γαλάζιο» προπύργιο! (PHOTOS)

Πλήθος πολιτών στην κοπή της πίτας της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως προχθές

Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο κέντρο «Βασίλη Μανιάτη» στη Ζαχάρω η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Τοπικής (ΔΗΜΤΟ) Ζαχάρως της Νέας Δημοκρατίας.

Ο χώρος κατακλύστηκε από κόσμο, καθώς δεκάδες πολίτες συνέρρευσαν για να παραστούν στην εκδήλωση. Η πρόεδρος της οργάνωσης, Γεωργία Γριβάκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την αυξημένη προσέλευση και ευχήθηκε σε όλους υγεία και επιτυχυμένη εκλογική χρονιά σε κάθε κάλπη. Επίσης, η κα Γριβάκη αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό, αλλά και στον Καϊάφα, καυτηριάζοντας τις αρνητικές εξελίξεις.

Κατάμεστο το κέντρο «Β. Μανιάτης» στη Ζαχάρω στην κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ζαχάρως

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάρα πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία σε σύντομους χαιρετισμούς έκαναν λόγο για την ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής, επισημαίνοντας τη «γαλάζια» εκλογική παράδοση της Ζαχάρως εδώ και δεκαετίες.

Παρόντες στην εκδήλωση (από αριστερά): το στέλεχος της ΝΔ. Θεόδ. Βλαγκούλης, ο τομεάρχης Ηλείας, Γ. Κακούρης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, ο βουλευτής Ηλείας, Κ. Τζαβάρας, ο υποψ. Περ/ρχης Δυτ. Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκης, ο υποψ. Βουλευτής Γ. Κοντογιάννης και η πρ. βουλευτής Ηλείας, Διον. Αυγερινόπούλου

Ο βουλευτής Ηλείας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, στηλίτευσε την κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στο Πάτρα-Πύργος, ενώ επιτέθηκε και στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα, και ζήτησε από όλους να στηρίξουν με θέρμη τον υποψήφιο περιφερρειάρχη Νεκτ. Φαρμάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς, στάθηκε στην ανάγκη νικηφόρων αποτελεσμάτων σε όλες τις κάλπες, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει χρώμα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο πρώην βουλευτής, υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας, Γ. Κοντογιάννης, προέβλεψε διπλές εκλογές στις 26 Μαΐου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο λαός θα στείλει μήνυμα αποχώρησης στον Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως οι ευρωεκλογές αποτελούν κάλπη-δημοψήφισμα ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την ηθική και την ανηθικότητα.

Η πρ. βουλευτής Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου στηλίτευσε τη Συμφωνία των Πρεσπών και καταλόγισε στην κυβέρνηση υποχωρητικότητα στα εθνικά θέματα, ενώ στηλίτευσε την περιφερειακή αρχή για ετεροβαρή ανάπτυξη και μη αξιοποίηση του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της Ηλείας.

Το στέλεχος της ΝΔ, Θεόδ. Βλαγκούλης αναφέρθηκε στην αδικία που υφίσταται η Ηλεία από την περιφέρεια και ζήτησε ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Ηλείας, Γ. Κακούρης, ζήτησε οργανωτική ετοιμότητα στις εκλογές για να διασφαλιστούν τα αποτελέσματα.

Παρόντες μεταξύ άλλων στην εκδήλωση (από αριστερά) το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας, Δ. Μπουλούτας, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής ΕΒΕ Ηλείας, Ελ. Βαρουξής, ο πρόεδρος του Δημ.Συμβ. Ήλιδας, Ανδρ. Νικολακόπουλος, ο δημοτ. Σύμβ. Ζαχάρως, Τ. Αλτάνης, ο τ. Γενικός Δ/ντής Κοινων, Ασφάλ., Ν. Καλάκος, κ.ά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκη, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την παρουσία και τη στήριξη των πολιτών. Ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τη χειρότερη μεταπολιτευτικά και ως «ό,τι πιο παλιό έχει περάσει» και στη συνέχεια είπε ότι το ίδιο ισχύει κατ΄αναλογία και για την περιφερειακή αρχή. Έκανε λόγο για αλισβερίσι μεταξύ αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας και πρόσθεσε ότι οκτώ χρόνια πήγαν χαμένα για την ανάπτυξη της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.

Επίθεση Φαρμάκη σε Κατσιφάρα για «αλισβερίσι με την κεντρική εξουσία» στο πλαίσιο της κοπής της πίτας της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως


Πηγή