«Έφυγε» ο Πυργιώτης Νίκος Γεωργακόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη σε ηλικία 77 ετών ο Πυργιώτης πολιτικός μηχανικός Νίκος Γεωργακόπουλος, προδομένος από την καρδιά του, σκορπώντας τη θλίψη στον Πύργο αλλά και σε όλη την Ηλεία.

Ο Νίκος Γεωργακόπουλος ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, με πολυδιάστατη δραστηριότητα στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης και σπάνια μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν και εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Πύργο μετά την αποφοίτησή του από Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, πρωταγωνίστησε στην κατασκευή μεγάλων και σημαντικών τεχνικών έργων της περιοχής. Ανήκει στη γενιά των πρωτοπόρων μηχανικών, που συνέβαλαν στην ανασυγκρότητηση του τόπου, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στον δημόσιο βίο, με Διακρινόταν για την ευφυία του και την υψηλή τεχνική του αντίληψη. Παράλληλα, ήταν ένας άνθρωπος με σοβαρή κοινωνική παρουσία, ανιδιοτέλεια και προσφορά.

Ως πρόεδρος της «Ελαιουργικής Ηλείας» το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την πρωτοβουλία να δωρίσει στην Πυροσβεστική σωλήνες πυρόσβεσης για την επάνδρωση των οχημάτων, ώστε να έχουν επιχειρησιακή επάρκεια. Για αυτήν του την πράξη, μάλιστα, τιμήθηκε από τον τότε διοικητή της ΠΥ Πύργου, Γ. Καραμαλίκη, λαμβάνοντας ως δώρο το πυροσβεστικό τζόκεϊ.

Ήταν παντρεμένος με τη δερματολόγο Γεωργία Χήνου-Γεωργακοπούλου, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Δημήτρη, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του και είναι σήμερα πολιτικός μηχανικός. Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη.

Η εφημερίδα «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.


Πηγή