Αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση

«Καταδικάζουμε την συμπεριφορά του προς τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕΚΙ»

Σχόλιο υποψηφίων της ΛΑ.ΣΥ. για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Κεφαλονιάς

Καταδικάζοντας την απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου Κεφαλονιάς προς τους εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕΚΙ, η υποψήφια περιφερειάρχης Αλεξάνδρα Μπαλού και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κεφαλονιάς με τη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση” έστειλαν την ακόλουθη δήλωση.

Όταν μια δημοτική αρχή δεν ντρέπεται για το γεγονός ότι :

  • οι μαθητές στεγάζονται ακόμα σε «κοντέινερς» και σε άλλες ακατάλληλες υποδομές,
  • σχολεία και νοσοκομεία είναι σε απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση κυρίως μετά από τους σεισμούς του 2014,
  • η κατασκευή νέων σχολείων πέντε χρόνια τώρα γίνεται «μπαλάκι» ανάμεσα σε Περιφέρεια, Δήμο και κυβέρνηση,
  • τα μέτρα ασφάλειας, ή αντισεισμικής και αντιπυρικής θωράκισης των σχολείων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι ανύπαρκτα και εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους μαθητές και εκπαιδευτικούς,
  • έχουν αποχαρακτηριστεί όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία του νησιού από την κυβέρνηση,
  • οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο κυριαρχούν στην εκπαιδευτική κοινότητα κ.α.,

τότε προφανώς δεν ντρέπεται και να υβρίζει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το αυτονόητο δικαίωμά τους να στεγάζονται σε επαρκείς και ασφαλείς χώρους, για τη σταθερή και μόνιμη δουλειά ,για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Συμπαραστεκόμαστε στους χιλιάδες μαθητές που διαδηλώνουν σήμερα και αύριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που εντείνει τούς ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση που υποβαθμίζει το μορφωτικό επίπεδο, την κριτική ικανότητα και την νοητική ανάπτυξη των μαθητών. Ενάντια στο «νέο» Λύκειο που θα είναι απογυμνωμένο από τη γενική μόρφωση, θα μετατρέπει τους μαθητές ακόμη παραπέρα σε πειραματόζωα και θα οδηγεί τους γονείς να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η απάντηση σε αυτήν την πολιτική που σχεδιάζουν οι κυβερνήσεις και υλοποιούν Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, είναι η οργάνωση και η κλιμάκωση των αγώνων. Σε αυτό το δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε και να γίνουμε δύναμη ανατροπής.

***

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Δημάρχου Κεφαλονιάς εναντίον των εκπαιδευτικών του Νομού…

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει απερίφραστα τους υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Παρίση, απέναντι στον εκπαιδευτικό κλάδο του Νομού και τα συνδικαλιστικά στελέχη της τοπικής ΕΛΜΕ. Η πεζοδρομιακή αυτή επίθεση, που ξεφεύγει από τα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, αποκαλύπτει την ενόχληση της Δημοτικής Αρχής (ΝΔ) απέναντι στη σύγκρουση της ΕΛΜΕ με την κυρίαρχη πολιτική κυβερνήσεων – τοπικών διοικήσεων – κεφαλαίου, στις διεκδικήσεις για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, για σύγχρονες – ασφαλείς υποδομές. Η απαίτηση του λαού της Κεφαλονιάς να είναι επιλέξιμη δαπάνη η βελτίωση των όρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να μην κάνουν οι μαθητές μάθημα σε κοντέινερς πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς, δεν μπορεί να τιμωρείται και δεν είναι δυνατόν να διακωμωδείται και να εκχυδαΐζεται.

Οι επιθέσεις, οι απειλές και οι διώξεις που έχει δεχθεί η ΕΛΜΕ διαχρονικά, από υπουργούς, όπως ο κ. Φίλης, που πρόταξε τα ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κεφαλονιάς στο Υπουργείο Παιδείας, από διοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γκούσης που κάλεσε την αστυνομία να αποβάλλει τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ από το νέο σχολικό συγκρότημα στο Φαραώ, βρήκαν τη «φυσική» τους συνέχεια στο πρόσωπο του Δημάρχου.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην ΕΛΜΕ-ΚΙ και απαιτεί να σταματήσουν οι χυδαίες επιθέσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών. Ο αγώνας για ένα σχολείο που να μορφώνει και να μην εξοντώνει, για σχολικούς χώρους που δεν θα διακυβεύεται η ζωή των μαθητών θα συνεχιστεί. Η σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων θα οξυνθεί, γιατί μόνο εκεί βρίσκεται η λύση. «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή, μηδέ όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι»!!!

Αργοστόλι 18/03/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου


Πηγή