Αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Κοινωνία Αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας καταθέτει την έκπληξή της για το γεγονός ότι: «ο νέος Ποινικός Κώδικας που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα προμήθειας – κατοχής εκρηκτικών υλών / βομβών, μετατρέπει τις προβλεπόμενες ποινές από κακουργηματικές σε πλημμεληματικές, προτείνοντας, παράλληλα, την ατιμωρησία του δράστη, αν παραδοθούν τα εκρηκτικά πριν τον έλεγχο» όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας τονίζει: «Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη του άρθρου 272 ΠΚ «1. Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.2. Ο δράστης δεν τιμωρείται αν πριν εξεταστεί από τις αρχές παρέδωσε με τη θέλησή του σ’ αυτές τα πιο πάνω υλικά ή αντικείμενα ή κατέστησε γι’ αυτές δυνατό να τα αποκτήσουν στην κατοχή τους ή απέτρεψε με άλλο τρόπο τον κίνδυνο να γίνει χρήση αυτών…» . Ουσιαστικά δηλαδή οι ειδικές Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές έκριναν ότι το ύψιστο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή σε μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να παραμερισθεί μπροστά στην επιθυμία οιουδήποτε να κατασκευάζει βόμβες και εκρηκτικές ύλες, ακόμη και αν αυτές προκαλέσουν κίνδυνο στην ίδια του τη ζωή ή στην ζωή τρίτων.

Να σημειωθεί ότι το ισχύον σήμερα άρθρο 272 ΠΚ τιμωρεί τις ίδιες πράξεις με κάθειρξη.

Η κυβέρνηση προφανώς ηθελημένα παραβλέπει ότι η νέα γενιά τρομοκρατών έχει σκορπίσει τον τρόμο σε ανυποψίαστους πολίτες, ενώ σε εβδομαδιαία, πλέον, βάση υπάρχει επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες σε κάποιο ΑΤ Αττικής (με τραυματισμό μάλιστα 4 αστυνομικών στο ΑΤ Ομονοίας και υλικές ζημίες στο ΑΤ Δάφνης, Ιτέας , Κορυδαλλού), ή Θεσσαλονίκης με κίνδυνο σε ανθρώπους και πράγματα. Μάλιστα ακόμα και στο ΑΤ Λευκίμμης είδαμε πρόσφατα αντίστοιχη επίθεση και ήταν θέμα τύχης που δεν υπήρξε, εκτός από υλικές ζημιές, τραυματισμός αστυνομικού συμπολίτη μας.

Η κυβέρνηση επίσης απαξιώνει ακόμη και αυτή τη δημόσια περιουσία, αφού επιπλέον καταργεί την παράγραφο που αναφέρεται σε κίνδυνο σε πράγματα.

Παραβλέπει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ηκατασκευή, προμήθεια ή κατοχή υλών ή εκρηκτικών βομβών ακόμη και για λογαριασμό του δράστη πρέπει να είναι παράνομη αν γίνεται χωρίς άδεια.

Ποιος αλήθεια πολίτης κατασκευάζει, κατέχει κλπ εκρηκτικές ύλες ή εκρηκτικές βόμβες από χόμπι και όχι για κάποιο παράνομο σκοπό και ποιος, αφού τις κατασκευάζει χωρίς σκοπό, τις παραδίδει εκουσίως στις αρχές;;; Και σαν να μην έφθαναν αυτά απαλείφει από την διάταξη του άρθρου 270 ΠΚ που αναφέρεται στην με πρόθεση πρόκληση έκρηξης και τις χρηματικές ποινές σε βάρος του δράστη! Ποιοι τελικά πρόκειται να ωφεληθούν από αυτές τις διατάξεις;

Τέτοιες διατάξεις προσβάλλουν τη δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών και προσβάλλουν την νοημοσύνη μας!

Η ΝΟΔΕ Κέρκυρας δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή της σε αυτές τις τακτικές νομιμοποίησης της τρομοκρατίας και προτίθεται να εισηγηθεί την σφοδρή άρνησή της στην ψήφισή τους, όπως και για άλλες του νέου ΠΚ που προσβάλλουν την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια».


Πηγή