Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας: Ανανεωμένο και σύγχρονο! (Φωτ.)

Πολιτισμός Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας: Ανανεωμένο και σύγχρονο! (Φωτ.)

Ανανεωμένο και σύγχρονο, ένα πραγματικό κόσμημα για την Κέρκυρα το Αρχαιολογικό Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του και πάλι για το κοινό το Νοέμβριο του 2018, μετά από ανακαίνιση που κράτησε 5 περίπου χρόνια.

Πάνω από 1600 εκθέματα φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας από τους προϊστορικούς έως τους ρωμαϊκούς χρόνους μέσα από μια πλούσια συλλογή, η οποία περιλαμβάνει σημαντικά έργα τέχνης αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Αντικείμενα που αποτελούν υλικές μαρτυρίες για τη ζωή και την δραστηριότητα των κατοίκων της Κέρκυρας, από την προϊστορία έως την ύστερη αρχαιότητα, που δρουν ως μέσο αφήγησης και βιωματικής πρόσληψης του παρελθόντος του νησιού.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου κατέχουν το αέτωμα από τον αρχαϊκό ναό της Αρτέμιδος, όπου η θεά παριστάνεται ως Γοργώ έργο του 585π.Χ., το αρχαιότερο λίθινο αέτωμα που σώζεται από ελληνικό ναό, διάφορα επιτύμβια μνημεία της ίδιας περιόδου, όπως ο «Λέων του Μενεκράτους», και σημαντικά επιγραφικά μνημεία.

Στις αίθουσες του μουσείου υπάρχουν ακόμη ένα άλλο εντυπωσιακό πώρινο αέτωμα του 500π.Χ. από ναό του Διονύσου, 13 πανομοιότυπα πήλινα αγαλματίδια της Αρτέμιδος, εκθέματα από τον 4ο έως τους ρωμαϊκούς χρόνους και οι κεφαλές του ποιητή Μένανδρου και Θουκυδίδη.

Η έκθεση, φιλοδοξεί να είναι ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο ταξίδι γνωριμίας με τους θεούς και τους ανθρώπους που περπάτησαν σε αυτό τον τόπο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από το Corfutvnews.


Πηγή