Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ενταξη του Συνδέσμου «Ηρακλή» στο «Φιλόδημος» και χρηματοδότηση

Σε μια σημαντική ανακοίνωση για προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών αναρτώντας στο πρόγραμμα «Διαύγεια» την ένταξη του έργου αποχέτευσης «Εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης για τις περιοχές Αγίας Μαύρας ,Μαρκόπουλο, Νιοχωρίου, Σταφιδοκάμπου και Στρουσίου των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» με προϋπολογισμό 6.233.000,00 Ευρώ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, το έργο με τίτλο «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ και ΠΗΝΕΙΟΥ και ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΕΕΛ ΛΕΧΑΙΝΩΝ» εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», με κύριο ανάθεσης το Σύνδεσμο «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε συνεργασία με το σύνδεσμο αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» ανταποκρινόμενη στις προσκλήσεις που ανακοινώνονταν, είχε καταθέσει αίτημα στην Πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι». Αποτέλεσμα ήταν να συμπεριληφθεί το εν λόγω έργο και να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 6.233.000,00 ευρώ.

Από το συνολικό ποσό των 6.233.000,00€ σημειώνουμε ότι το 1.692.455,41€ αντιστοιχεί στους οικισμούς Μαρκόπουλου και Αγίας Μαύρας του Δήμου Πηνειού και τα 4.581.000,00€ αντιστοιχούν στους οικισμούς Νεοχώρι, Στρούσι και Σταφιδοκάμπου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Η υλοποίηση του έργου προβλέπεται να επιλύσει το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης σύγχρονου και αξιοπρεπούς αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Νιοχωρίου, Στρουσίου και Σταφιδοκάμπου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και των οικισμών Αγίας Μαύρας και Μαρκόπουλο του Δήμου Πηνειού , επιτρέποντας την ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των αστικών λυμάτων και άρα την αποτροπή των κινδύνων ρύπανσης, μόλυνσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος που εγείρονται, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων στους φυσικούς αποδέκτες της περιοχής. Παράλληλα, υπόσχεται πλήρη αναβάθμιση των συνθηκών εξυπηρέτησης και υγιεινής των δημοτών, καθώς και της περιοχής συνολικά, προσφέροντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης.

Για τη θετική έκβαση της ένταξης του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημο Ι» ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ δήλωσε :

«Η ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» του έργου, είναι πλέον γεγονός. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα στην Τεχνική Υπηρεσία και τους συνεργάτες μας, που με προσήλωση και προσεκτική δουλειά πέτυχαν οι προσπάθειές τους να αποφέρουν καρπούς. Ευχαριστώ τον κύριο Χαρίτση Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος υπέγραψε την ένταξη του εν λόγω έργου. Η προσπάθεια όμως δεν τελειώνει εδώ, διότι θα συνεχίσουμε μέχρι την ολοκλήρωση της υλοποίησής του, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να μπορούμε να παραδώσουμε το αποχετευτικό σύστημα λειτουργικό στους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής. Η τοπική κοινωνία μπορεί πλέον να νιώθει βέβαιη ότι, η Δημοτική Αρχή με τα σημαντικά έργα τα οποία σχεδιάζει και υλοποιεί ανοίγει το δρόμο , έτσι ο τόπος σε όλο το διευρυμένο Δήμο να εξελίσσεται και αναβαθμίζεται».

Η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου «ΗΡΑΚΛΗΣ» κυρία Άννα Γεωργιοπούλου-Κοντόγιωργα δήλωσε τα εξής: Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για τη πορεία του βιολογικού καθαρισμού, του έργου πνοής και πολιτισμού. Για την λειτουργία του, την εγκατάσταση του στην Ανδραβίδα και την επέκταση του στα δημοτικά διαμερίσματα μετά από την πετυχημένη διεκδίκηση της μεγάλης χρηματοδότησης από το υπουργείο Εσωτερικών. Όσον αφορά το τμήμα του Στρουσίου, ήταν ένα όραμα που έρχεται από θητείας του κυρίου Ιωάννη Παπανδρέου για το οποίο είχε εκπονηθεί και η μελέτη. Ευχαριστώ δια τούτο τους συνεργάτες μας συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους και τους υπαλλήλους που στελεχώνουν τον Σύνδεσμο «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Σε κοινή δήλωση τους οι κύριοι Διονύσιος Γεωργόπουλος και Αντώνης Αποστολόπουλος ως μέλη του Συνδέσμου αποχέτευσης «ΗΡΑΚΛΗΣ» σημειώνουν τα εξής:

« Ένα έργο πνοής για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, για το οποίο παλεύουμε καιρό, εντάχθηκε σήμερα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι», με υπογραφή Α. Χαρίτση, γεμίζοντάς μας με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αγίας Μαύρας και του Μαρκόπουλου και θα λύσει χρόνια προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.

θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν οι μελέτες του έργου, η περιβαλλοντική αδειοδότηση και η διασφάλιση της χρηματοδότησης του ανωτέρω έργου.

Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στο κύριο Βασίλειο Κασσιανό, ο οποίος είχε οραματιστεί και είχε χρηματοδοτήσει τις μελέτες για την ένταξη του Μαρκόπουλου και Αγίας Μαύρας στο υφιστάμενο δίκτυο, όπως επίσης να ευχαριστήσουμε τους Δημάρχους Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού τους κυρίους Ναμπίλ Μοράντ και Αλέξη Καστρινό αντίστοιχα διότι η συμβολή τους ήταν καθοριστική».


Πηγή