Η εκδήλωση-αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821 του Λυκείου Ελληνίδων (εικόνες)

Στην Κοργιαλένειο

Η Ελλάδα .Πάντα ανάσταση μεσ' απ' το κρύο το χώμα

Πάντα θάχει ξαφνική και μια δευτέρα Παρουσία.
Μην την κρατάτε στης λατρείας κλεισμένη τα μουσεία.
Το τραγούδι το στερνό,δεν το τραγούδησε,όχι,ακόμα.
Από τον “ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΩΝ”
Η Ελλάδα.Κ.Παλαμά.

Με αυτή την ακριβογέννητη παραπομπή η εκδήλωση-αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821 του Λυκείου Ελληνίδων παραρτήματος Αργοστολίου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και αναφορά στον εορτασμό η κ.Ευρώπη Μοσχονά-Μαραγκάκη πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων.

Η έναρξη τελέσθηκε από τον πατέρα κ.¨Ανθιμο Καλαρίτη με το κοντάκιο:”Τη Υπερμάχω”.

Οι παριστάμενοι όρθιοι συνόδευσαν τον πατέρα με συγκίνηση.
Στην συνέχεια η κ.Ελένη Κουνάδη μέλος του Λ.Ε.Α.απήγγειλε το:
“…Δόξα αθάνατη στολίζει
κάθε θεία σου πτυχή…” του Ι.Πολέμη.

Η κ.Χριστίνα Τσαγκαράτου φιλόλογος, πρώην Διευθύντρια Γενικού Λυκείου Ληξουρίου, πήρε την σκυτάλη ,αναπτύσοντας το θέμα “Η Ελληνική Σημαία .Παρελθόν και παρόν”.|
……..
Το κυανό χρώμα συμβολίζει τον ουρανό και το λευκό τον αφρό των κυμάτων της θάλασσας που περιβάλλει τη χώρα μας.
• το λευκό συμβολίζει την αγνότητα του σκοπού των Ελλήνων και το κυανόυποδηλώνει τη θεϊκή παρέμβαση, αφού ο Θεός ενέπνευσε στο Έθνος τη μεγαλουργή ιδέα να αναλάβει και να φέρει σε αίσιο πέρας έναν άνισο αλλά δίκαιο αγώνα.
• τα χρώματα παραπέμπουν στη ναυτική βράκα (κυανό) και στη φουστανέλα (λευκό)
• οι εννέα κυανές και λευκές οριζόντιες παράλληλες λωρίδες αντιπροσωπεύουν τις συλλαβές του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» ή συμβολίζουν τη θάλασσα και τους κυματισμούς της…
• “Η Σημαία στους αγώνες του Έθνους” το θέμα που ανέπτυξε ο κ.Γεράσιμος Φαρακλός φιλόλογος,Δρ.Κλασσικής Φιλολογίας,Υποδ/ής του Γενικού λυκείου Ληξουρίου.
• “…Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες. ..”
• Ακολούθησαν χοροί από τους χορευτές του Λ.Ε.Α. Στην εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλάξανδρος Παρίσης.

Μία επιτυχημένη όντας εκδήλωση με την Εθνική μέθεξη να κυριαρχεί.

Ελευθερία Κουλουριώτου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του πρωτογενούς περιεχομένου του INKEFALONIA.GR χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιστοσελίδας.

ellinidon23 022ellinidon23 023ellinidon23 028ellinidon23 034ellinidon23 043ellinidon23 057

ellinidon23 095ellinidon23 112ellinidon23 115


Πηγή