Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society ταξίδεψε στη Λευκάδα

Στη Λευκάδα βρέθηκε η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout της Equal Society με την παράσταση «Τα άπαντα του William Shakespeare» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Επενδύουμε στον άνθρωπο! Κοινωνικές Δομές και δράσεις του ΕΣΠΑ στη Λευκάδα». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Περιφέρειας να ενισχύσει τους ευάλωτους συμπολίτες μας με τη δημιουργία των κοινωνικών δομών. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μεταξύ άλλων, το κοινό ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις των κοινωνικών δομών της Equal Society στη Λευκάδα από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Σπύρο Φρεμεντίτη. Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του ο κ. Φρεμεντίτης σημείωσε πως «κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους το κοινωνικό φαρμακείο διέθεσε συνολικά 6.677 φάρμακα & παραφαρμακευτικό υλικό συνολικής αξίας 70.000 ευρώ ενώ το κοινωνικό συσσίτιο 31.591 παρεχόμενα γεύματα στους ευπαθέστερους των συμπολιτών μας».

Κεντρικό σημείο της ομιλίας του κ. Φρεμεντίτη υπήρξε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των κοινωνικών δομών της Equal Society για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους. «Κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επενδύονται σε κοινωνικά προγράμματα, όπως οι εν λόγω κοινωνικές δομές, είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε από άλλους εθνικούς πόρους ή δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μεγάλων εταιρειών. Αν θέλουμε όμως να πάμε ένα βήμα παρακάτω και να αποτιμήσουμε με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα την κοινωνική αξία των πρωτοβουλιών μας , θα πρέπει να εστιάσουμε στις αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων. Και η Equal Society έκανε ακριβώς αυτό. Μέχρι σήμερα το κοινωνικό συσσίτιο του Οργανισμού μας έχει επιστρέψει στην κοινωνίας της Λευκάδας συνολικά 384.077 ευρώ κοινωνικής αξίας ενώ το κοινωνικό φαρμακείο αντίστοιχα 244.863 ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Φρεμεντίτης.

Μετά το πέρας τον ομιλιών το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την θεατρική παράσταση της ομάδας αστέγων Walkabout με τους ηθοποιούς να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό και με τις ξεκαρδιστικές τους ερμηνείες να κερδίζουν το

χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Όλοι οι ήρωες του Σαίξπηρ, με την μία υπόθεση να μπαίνει μέσα την άλλη, πέρασαν μπροστά από τα μάτια των θεατών, προσφέροντας αβίαστα γέλιο. Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Τίτος Ανδρόνικος, Μάκμπεθ, Βασιλιάς Λήρ και Άμλετ, ήταν όλοι εκεί! Οι Λευκαδίτες αγκάλιασαν τη θεατρική ομάδα αστέγων προσφέροντάς το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Ήταν η πρώτη παράσταση που πραγματοποίησε η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout εκτός Αττικής και αναμφίβολα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Μετά το τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του κόσμου και συνομίλησαν μαζί τους για την εμπειρία της δραματοθεραπείας και για το πώς αυτή τους έχει βοηθήσει να εξελιχθούν κοινωνικά και επαγγελματικά.


Πηγή