Κέρκυρα: Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. (Φωτ. – Βίντεο)

Εκδηλώσεις Κέρκυρα: Με λαμπρότητα η λιτάνευση της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. (Φωτ. – Βίντεο)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ι.Μ. Κερκύρας, όπου το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και της θαυματουργού εικόνος της Υ.Θ. της Δημοσιάνας. Αντί δεήσεως αναγνώστηκε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας, υπό του Σεβασμιωτάτου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι την σημερινή ημέρα εορτάζουμε την δόξα της Εκκλησίας μας και την Ορθόδοξη πίστη μας. Μέσα από την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο και την μετέπειτα τοπική Σύνοδο, κατά την οποία η Αγία Θεοδώρα η Αυγούστα επικύρωσε τις αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής και θριάμβευσε ο Χριστός. Η Ορθόδοξη πίστη μας μεταφράζεται ως Αλήθεια, η οποία δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά πρόσωπο, ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, ο Ιησούς Χριστός. Τον Κύριό μας, Τον εικονίζουμε μόνο με την ανθρώπινη φύση Του και με τον τρόπο αυτό αναγόμεθα στην Θεϊκή Του φύση. Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα δυστυχώς κυριαρχεί η εικόνα του διαδικτύου, η οποία και επηρεάζει εν πολλοίς την ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Δειτε βίντεο εδώ.

Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μελίδης.


Πηγή