«Κράνη»: Ενδιαφέρουσα παρουσίαση έρευνας του ΤΕΙ για το εμπόριο στην Κεφαλονιά

Με μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις πραγματοποιήθηκε εχθές στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωση των εμπόρων και επαγγελματιών της πόλης του Αργοστολίου.

Σκοπός ήταν να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το τον σύλλογο του εμπορίου και επιχειρηματικότητας Αργοστολίου η Κράνη σε συνεργασία με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, που αφορούν τις συνθήκες και τα προβλήματα της λειτουργίας της αγοράς στην πόλη μας.Την συζήτηση ξεκίνησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και αφού ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες για το ενδιαφέρον που έδειξαν για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη, εστίασε στο γεγονός ότι η εγκατάλειψη στην αγορά του Αργοστολίου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. « Δυστυχώς η αγορά του Αργοστολίου συρρικνώνεται και κατά συνέπεια και η οικονομία του τόπου. Οικονομία δεν είναι μόνο ο τουρισμός ο οποίος βοηθάει σημαντικά στην ανάπτυξη, χρειάζεται δουλειά και ο εμπορικός τομέας». Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα η απαραίτητη προσοχή και το ενδιαφέρον από τον Δήμο μέσω κοινών δράσεων για να υποστηρίξει έμπρακτα την αγορά. Αναφέρθηκε ως παράδειγμα η δημιουργία open mall,μία καινοτόμος δράση που δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζόδρομων και οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη.

Την έρευνα παρουσίασε ο καθηγητής του ΤΕΙ κ. Αγησίλαος Κονιδάρης.

Γνωστές έγιναν επίσης και οι πρόσφατες προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων όπως την εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα και τη δημιουργία info kiosk για πληροφόρηση των καταναλωτών και των επισκεπτών της πόλης μας σχετικά με τις επιχειρήσεις του Αργοστολίου.

Εν συνεχεία συζητήθηκε η συνεργασία του εμπορικού συλλόγου με το Τ.Ε.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης για κοινή δράση καθώς επίσης παρουσιάστηκαν τα προγράμματα «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση».

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099DSC 0099


Πηγή