Μ. Υδραίου: «Πήραμε ηχηρό μήνυμα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ».

Εκλογές Μ. Υδραίου: «Πήραμε ηχηρό μήνυμα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ».

Την ολοκληρωμένη πρόταση για την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως αυτή παρουσιάστηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο, έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα ο συνδυασμός «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Οι πολίτες της Κέρκυρας γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο, δίνοντας ψήφο καρδιάς και εμπιστοσύνης στη Μερόπη Υδραίου.
Η μαζική παρουσία των πολιτών στην παρουσίαση του προγράμματος της Μερόπης Υδραίου για την καθαριότητα, την ανακύκλωση και τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και για το μοντέλο λειτουργίας του Νέου Δήμου, αποτελεί το πιο ηχηρό μήνυμα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Πολίτες από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, κατέκλυσαν το Δημοτικό Θέατρο αποδεικνύοντας ότι το αίτημα για μια νέα αρχή είναι πλέον πλειοψηφικό. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει νέο και αυστηρό κανονισμό καθαριότητας, υπηρεσία άμεσης δράσης για την καθαριότητα, τον οδοκαθαριστή της γειτονιάς, νέο σύστημα αποκομιδής, μίσθωση νέων απορριμματοφόρων και κάδους νέας τεχνολογίας».
Παράλληλα παρουσίασε τις δράσεις ενίσχυσης της ανακύκλωσης με στόχο στο τέλος της τετραετίας ο Νέος Δήμος να ανακυκλώνει το 50% των απορριμμάτων από 0% που είναι σήμερα. Οι δράσεις περιλαμβάνουν κινητά πράσινα σημεία και γωνιές ανακύκλωσης, ετήσιο πρόγραμμα και διαγωνισμό ανακύκλωσης στα σχολεία, τη λειτουργία κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε νέες βάσεις και την Κάρτα Ανακύκλωσης του δημότη που θα συνδέεται με εκπτώσεις για αγορές σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα της Κέρκυρας.
Περιλαμβάνουν επίσης διαλογή στη πηγή και ενημερωτική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σχέδιο για τη λειτουργία του νέου Δήμου

Στην ίδια εκδήλωση παρουσίασε και το σχέδιο της για τη λειτουργία του Νέου Δήμου, που περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση του πολίτη από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο μέσα σε ένα εξάμηνο και την αποκεντρωμένη λειτουργία με διοικητικά κέντρα στις δημοτικές ενότητες Αχιλλείων, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων και Φαιάκων, τονίζοντας παράλληλα ότι «την πρώτη ημέρα που θα αναλάβω τη διοίκηση του Δήμου θα υπογράψω την εκχώρηση των πρώτων αρμοδιοτήτων στις Τοπικές Κοινότητες και στους χωρικούς Αντιδημάρχους και στον πρώτο προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί θα κατανεμηθούν πόροι σε κάθε κοινότητα».

Η Μερόπη Υδραίου, έκλεισε την ομιλία της λέγοντας :
«Το Νέο Δήμο δεν θα τον λειτουργήσουν αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Ο Νέος Δήμος χρειάζεται Νέες Ιδέες, Σύγχρονα Μυαλά. Είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών. Η ώρα για μια Νέα Αρχή. Σας ζητώ μια καθαρή και δυνατή εντολή για μια Νέα Αρχή.
Πάμε Μαζί.
Με Δύναμη, με χαμόγελο και αισιοδοξία.
Με καρδιά και ψυχή.
Γιατί η Νέα Αρχή θέλει καρδιά και ψυχή.
Και πάνω από όλα αγάπη για την Κέρκυρα!».


Πηγή