Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Καμία στήριξη ακόμα σε υποψήφιους Δημάρχους – Επίσημα η αναστολή της ιδιότητας του Ν. Γκ […]

Εκλογές Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Καμία στήριξη ακόμα σε υποψήφιους Δημάρχους – Επίσημα η αναστολή της ιδιότητας του Ν. Γκούση.

Την Κυριακή 17/3 συνήλθε σε συνεδρίαση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα της Ευρωεκλογές καθώς και με οργανωτικά ζητήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι οι εξής:

Α. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ

«Η Ν.Ε. ΘΕΩΡΕΙ ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία της Ε.Ε. γιατί το αποτέλεσμά τους θα καθορίσει το μέλλον της ώστε να μη χαθεί η ελπίδα και να χτιστεί με αισιοδοξία μια καλύτερη Ευρώπη.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ανάγκη σήμερα για τη συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου στην Ευρώπη και στη χώρα μας συνιστά πολιτική αναγκαιότητα για τη θωράκιση της Δημοκρατίας, για μην εκλείψει η ανθρωπιά, για να μην επιβληθεί η νεοφασιστική βαρβαρότητα ΚΑΙ

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιτυχίας ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ απέναντι στις κυρίαρχες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που υπερασπίζονται την Ευρώπη της λιτότητας για τους πολλούς και της συσσώρευσης πλούτου για τους λίγους και εκλεκτούς. Αλλά και απέναντι στην ακροδεξιά, η οποία επιδιώκει τη συλλογική οπισθοδρόμηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την επιστροφή στις μαύρες μέρες των εθνικών ανταγωνισμών, της εθνικιστικής περιχαράκωσης και, φυσικά, της διάλυσης της Ευρώπης.

ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ που μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχει δώσει αποτελέσματα θετικά και ελπιδοφόρα για τον ελληνικό λαό.

Το τέλος των μνημονίων στην Ελλάδα υπό τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά μια ιστορικού χαρακτήρα δικαίωση που ξεπερνά τα όρια της χώρας, βγάζοντάς την, παράλληλα, από τη διεθνή απομόνωση στην οποία την καταδίκασαν οι κυβερνήσεις της κρίσης.

Σήμερα οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος της ιστορικής ευθύνης για μια Ευρώπη βαθιά δημοκρατική, αλληλέγγυα, ειρηνική και ουσιαστικά ανθρώπινη.

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε Κερκυραίο και Κερκυραία, τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αριστερούς, δημοκράτες, σοσιαλιστές, πράσινους να συστρατευτούν στη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου, να δώσουμε από κοινού και με επιτυχία τη μάχη των εκλογών, ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ».

Β. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ

«Για τα αυτοδιοικητικά, δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία απόφαση των συλλογικών οργάνων για κανέναν από τους 3 Δήμους του νησιού.

Η Ν.Ε. καταδικάζει απερίφραστα τις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε το μέλος της Ν.Ε. Κώστας Γκούσης σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τις πιέσεις σε Αστυνομία και Δικαιοσύνη, δείχνοντας ανοχή και συγκάλυψη σε εγκληματικές ενέργειες που έχουν συντελεστεί στη Λευκίμμη και στοχοποιώντας, παράλληλα, τον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο και τον Συντονιστή της Ν.Ε. Τάσο Τόμπρο.

Τέλος, και μετά για επανειλημμένες δηλώσεις του μέλους της Ν.Ε. Νίκου Γκούση ότι έχει αποχωρήσει από τα όργανα και δεν έχει καμία οργανωτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Ε. αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητά του ως μέλους του ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή