ΟΡΓΙΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ! 4 στολές… 10 ευρώ! – ΦΩΤΟ

Tι και αν στελέχη της ΑΑΔΕ έτρεχαν… και δεν έφταναν όλες τις ημέρες πριν το καρναβάλι για να βγάλουν «λαβράκια» σε σχέση με την φοροδιαφυγή των πληρωμάτων, οι «αρχηγοί» έβρισκαν πάντα τρόπο… να φοροδιαφεύγουν! Καταρχάς… δεν τους έβρισκες εύκολα! Μέχρι και σε πολυκατοικίες μοιράζονταν στολές και μάλιστα… μεταμεσονύχτιες ώρες. Ώστε να αποφεύγουν τον έλεγχο των εφοριακών.

Τα δε «ραντεβού» για την παραλαβή στολών «κλείνονταν» από στόμα σε στόμα! Δεν είναι τυχαίο που φέτος ελάχιστα γκρουπ είχαν «στέκι» μια και η ενοικίαση χώρου… προκαλεί τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για έλεγχο!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι αρχηγοί των πληρωμάτων που είχαν εξασφαλίσει και τις περισσότερες συμμετοχές έδιναν εντολές… να κόβεται μικρότερη απόδειξη… ή και καθόλου! Χαρακτηριστικό ότι σε πλήρωμα που δεν συμμετείχε στον κρυμμένο θησαυρό και ανήκει στα λεγόμενα «πολυπληθή», πουλούσαν την στολή 30 ευρώ όμως έκοβαν μία απόδειξη των 10 ευρώ… για 4 στολές!

Οι υποχρεώσεις των πληρωμάτων και… για το 2020

Θα πρέπει να διαθέτουν φορολογικά στοιχεία για προμήθειες και να έχουν εκδόσει αποδείξεις για τις στολές, κατά την παράδοσή τους στους συμμετέχοντες.

Σχετικά στοιχεία κοινοποιούνται από τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στην ΑΑΔΕ, ενώ οι εφοριακοί διατηρούν και αρχείο με πληρώματα, που έχουν ελεγχθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Στόχος των ελέγχων είναι η πάταξη της κερδοφορίας και η αναζήτηση στοιχείων από απόκρυψη εισοδημάτων, κυρίως για γκρουπ με υπεράριθμους καρναβαλιστές.

Έλεγχοι σε καταστήματα

Στο στόχαστρο των ελεγκτών μπήκαν για ακόμα μία φορά τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας τα οποία είχαν λάβει τα μέτρα τους, έτσι ώστε να είναι όλα νομότυπα και να μην χρειαστεί να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα στους δημόσιους μηχανισμούς του κράτους! Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως στο θέμα των αποδείξεων, και μάλιστα από εφοριακούς που έφθασαν από Καλαμάτα και Τρίπολη.

Πέρα από τους ελέγχους των κλιμακίων της ΑΑΔΕ, υπήρξαν και άλλες εξορμήσεις από κλιμάκια του πρώην ΙΚΑ, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο ζήτημα της μαύρης εργασίας και της τήρησης του ωραρίου.


Πηγή