Ο Απολογισμός του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, απο το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ανταπόκριση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στην αντιμετώπιση των πεντακόσια δέκαεννέα(519) περιστατικώνπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών του Πατρινού Καρναβαλιού 2019.

Αναλυτικότερα, τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν είχαν ως εξής:

Μέθη 168

Παθολογικά 56

Ορθοπεδικά 62

Οφθαλμολογικά 35

Εκδορές 70

ΘλαστικάΤραύματα 51

Ρινορραγίες 7

Αναπνευστικά 11

Εγκαύματα 58

Καρδιολογικά 1

Για μια ακόμη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών κατάφερε να διαχειριστεί την πλειοψηφία των περιστατικών είτε στον Υγειονομικό Σταθμό του Ε.Ε.Σ. στο άνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, είτε στα σημεία που συνέβησαν, με σκοπό την αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας. Από τα πεντακόσια δέκα εννέα (519) ανωτέρω έκτακτα περιστατικά, τα δέκα έξι (16) κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστούν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία με τα ασθενοφόρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για την υγειονομική και διασωστική κάλυψη των δύο τελευταίων παρελάσεων και της τελετής λήξης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κινητοποίησε φέτος δύναμη 130Εθελοντών ανά ημέρα, καλύπτοντας όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει για το σκοπό αυτό .

Στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, οργανώθηκε και λειτούργησε όπως κάθε χρόνο, Υγειονομικός/Πρωτοβοηθητικός Σταθμός στελεχωμένος από Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες με ειδικότητες Ιατρών και Νοσηλευτών και άρτιο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών.

Για τις ανάγκες της κάλυψης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διέθεσε επίσης, δύο ασθενοφόρα οχήματα, ένα όχημα μεταφοράς, μια διασωστική μοτοσυκλέτα και ένα

διασωστικό όχημα με εξοπλισμό διάσωσης και τον απαραίτητο υγειονομικό, διασωστικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

Επιπλέον, για την τελετή λήξης, διατέθηκε εκτός των άλλων και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών Αυτοδυτών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η απόφαση του κ. Γεώργιου Νιάρου Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να λειτουργήσει ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειώνεπί 24ώρου βάσεως, στην Καρόλου 8, με αποτέλεσμα αρκετά περιστατικά να κατευθυνθούν στο Σταθμό για την αντιμετώπιση τους .

ΤοΣώμαΕθελοντών Σαμαρειτών,ΔιασωστώνκαιΝαυαγοσωστώντουΕλληνικού Ερυθρού ΣταυρούευχαριστείθερμάτοΔήμοΠατρέων,τηνΚοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων,το Ε.Κ.Α.Β.,την αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το προσωπικότουΠανεπιστημιακούΓενικού ΝοσοκομείουΠατρών “Παναγία η Βοήθεια”, του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” και του Καραμανδανείου” Νοσοκομείου παίδων για την άψογη συνεργασία!

ΕπίσηςέναμεγάλοευχαριστώαξίζουνοιακούραστοιΕθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες, πουμεάφθαστο επαγγελματισμόπροσέφεραντιςυπηρεσίεςτους!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΠΑΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 20119, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών


Πηγή