Ο Θοδωρής Βουτσικάκης με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων σε μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά […]

Η «Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς», ο φορέας που διαχειρίζεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Ποιητής στην Πάτρα, στα πλαίσια των δράσεων της ξεκίνησε πέρυσι από την Πάτρα με όχημα την Ποίηση του Κωστή Παλαμά, ένα μουσικό ταξίδι μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών ΕγχόρδωνΔήμου Πατρέων και με συνοδοιπόρο τον Θοδωρή Βουτσικάκη.

Ο κύκλος αυτών των συναυλιών συνεχίζεται με επόμενο σταθμό την Αθήνα, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στα πλαίσια του Έτους Κωστή Παλαμά 2019 και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 160 χρόνων από την γέννησή του.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης μαζί με την 25μελή Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων θα παρουσιάσουν μια μεγαλειώδη συναυλία ποίησης με γενικό τίτλο «Μυστική Παράκληση». Ένα ανθολόγιο ποιημάτων σε μουσική κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών (Γ. Σπανός, Σ. Κραουνάκης, Λ. Θάνος, Ν. Ζούδιαρης, Κ. Λειβαδάς, Λ. Μαχαιρίτσας, Φ. Δεληβοριάς)με τον ιδιαίτερο και μοναδικό ήχο της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων, υπό την μουσική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου.

Μελοποιημένα ποιήματα που ξεχώρισαν για την εκφραστική τους λιτότητα αποκτούν νέα πνοή μέσα από την αισθαντική φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη. Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Κωστή Παλαμά, με αφετηρία την αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ενός χώρου οικείου στον ποιητή, ο οποίος υπήρξε επίτιμο μέλος του Συλλόγου και ανέπτυξε σπουδαία πνευματική δράση εκεί.

Στις 21 Μαρτίουο Θοδωρής Βουτσικάκης, που τα τελευταία χρόνια έχει τραγουδήσει τους πιο σημαντικούς ποιητές και κάθε του εμφάνιση συνεπαίρνει και τον πιο απαιτητικό ακροατή, φέρνει κοντά μας μέσα από την ερμηνεία του την ποίηση του Κωστή Παλαμά. Μία μοναδική βραδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

INFO:

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:30

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 ΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 30.00 EURO

ΖΩΝΗ Α: 25.00 EURO

ΖΩΝΗ Β: 20.00 EURO

ΑΜΕΑ: 13.00 EURO

EΞΩΣΤΗΣ: 15.00 EURO

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ/ΑΝΕΡΓΙΑΣ: 13.00 EURO

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Ηλεκτρονικά: VIVA GR & VIVA WALLET

Τηλεφωνικά: 11876

ΣΤOTAMEIO ΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: CELESTIAL ARTS & ENTERTAINMENT PRODUCTIONS

ΟΡΓΑΝΩΣΗΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΑΡΓΥΡΗΣΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 9967562 – 698 2178813

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: EΡT2, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Φωτογραφίες: Ευαγγελία Θωμάκου

Artwork: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης

Εmail: [email protected] και [email protected]

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός


Πηγή