Πάτρα: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 80χρονο που επιτέθηκε σε θαμώνα ταβέρνας με μπουκάλι – Τον τραυμάτισε […]

Σε τέσσερα χρόνια με αναστολή καταδικάστηκε ένας 80χρονος άνδρας που το 2006 χτύπησε στο μάτι ένα άνδρα με ένα μπουκάλι μπύρας, μέσα σε ταβέρνα του Αιγίου. Ο ίδιος κάθισε στο εδώλιο του Εφετείου, στα δικαστήρια της Πάτρας και περιέγραψε όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ότι έγινε. Εκείνο το βράδυ είμασταν μία παρέα 25 ατόμων που αποφάσισε να πάει σε αυτή την ταβέρνα. Όταν ήρθε η στιγμή να πληρώσουμε συγκεντρώσαμε τα χρήματα όμως έλειπαν 30 ευρώ τα οποία είπα ότι θα συμπληρώσω εγώ. Το θύμα το οποίο δεν γνώριζα είπε πώς τα είχα κλέψει εγώ. Δεν είχα προηγούμενα μαζί του.

Ήρθε κοντά μου κι άρχισε να χτυπάει το κεφάλι μου στο τραπέζι. Τότε ανατινάχτηκα παίρνοντας στα χέρια μου ένα μπουκάλι μπύρας. Δεν κατάλαβα πώς ακριβώς έγινε» ανέφερε ο κατηγορούμενος για το περιστατικό.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε και ότι το μόνο που ήθελε ήταν να αμυνθεί. Όμως στο θύμα προκλήθηκε σοβαρή βλάβη στο αριστερό του μάτι και αντιμετωπίζει πρόβλημα στην όραση του. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο 80χρονος μετάνιωσε για την πράξη του όμως δεν πείστηκε ότι δεν υπήρχε δόλος. Εκτός από την ποινή φυλάκισης με αναστολή αποφάσισε την επίβλεψη από κοινωνικό λειτουργό, χρηματική ικανοποίηση και συχνή παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία