Πανεπιστήμιο Πατρών: Το «Οχι» στον Υπουργό Παιδείας για το σχέδιο συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

Το «όχι» του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρόταση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στην οποία, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, επιβεβαιώθηκε η άρνηση των τμημάτων και των Σχολών στο σχέδιο του Κ. Γαβρόγλου.

Έτσι δημιουργούνται τμήματα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας (το οποίο θα απορροφήσει το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών), Τμήμα Νομικών Σπουδών, ενώ στο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταφέρονται τμήματα Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Ήδη από ημέρες, η πλειονότητα των τμημάτων – περί τα 20 σε σύνολο 24 – και των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών με αποφάσεις τους είχαν απορρίψει το σχέδιο. Το τμήμα Ιατρικής, όπου διδάσκει η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία είναι θετική στην πρόταση Γαβρόγλου, απέρριψε την εν λόγω πρόταση.

Τελικά, για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ακαδημαϊκής ηγεσίας του Ιδρύματος, Πρυτανικό Συμβούλιο και Κοσμήτορες, με τον κ. Γαβρόγλου για να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με το esos.gr δείτε τι προβλέπει το σχέδιο Κώστα Γαβρόγλου

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ

Ινστιτούτο- Διαπανεπιστημιακό κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης
Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων
Ινστιτούτο Δια τμηματικό Βιοηθικής
Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία