Παπανικόλας: “Η διάκριση της Ολυμπίας Οδού ανήκει σε όσους εργάστηκαν”

Παγκόσμια αναγνώριση για τον τεχνικό κόσμο της χώρας μας αποτελεί η βράβευση από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών (ASCE – American Society of Civil Engineers) του έργου μελέτης, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα- Κόρινθος – Πάτρα (Ολυμπία Οδός).

Η Ολυμπία Οδός ήταν ένα από τα πέντε (5) κορυφαία έργα που βραβεύτηκαν -από τις 100 υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν παγκοσμίως. Η τελετή βράβευσης για το Μέγα Βραβείο του «εξοχότερου επιτεύγματος έργου πολιτικού μηχανικού» (OCEA-Outstanding Civil Engineering Achievement) πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2019 στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό έργο, που απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπία Οδός Α.Ε., Παναγιώτης Παπανικόλας, σύμφωνα με το ypodomes, δήλωσε : «Είναι μεγάλη τιμή για την Ολυμπία Οδό και τη χώρα η βράβευση της Ολυμπίας Οδού από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών.

Η διάκριση αυτή δικαιώνει μια μεγάλη προσπάθεια πάρα πολλών ανθρώπων και καταδεικνύει το βαθμό δυσκολίας του Έργου τόσο από πλευράς διαχείρισης (με την ταυτόχρονη κατασκευή και λειτουργία), όσο και στο καθαρά τεχνικό σκέλος με το πλήθος των μεγάλων τεχνικών έργων που υλοποιήθηκαν σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, σε μια στενή λωρίδα γης μεταξύ βουνών και θάλασσας, η οποία είναι ταυτόχρονα και μια από τις πλουσιότερες σε αρχαιολογικά ευρήματα περιοχές στον κόσμο.

Αυτή η διάκριση ανήκει σε όλους όσους εργάστηκαν και εργάζονται στο μεγάλο αυτό Έργο, τις τρεις μεγάλες κατασκευαστικές της χώρας μας ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, τη Γαλλική VINCI και τη Γερμανική Hochtief, όλους τους συντελεστές του Έργου, από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό και τους τεχνικούς εξειδικευμένους συμβούλους, μέχρι φυσικά την Υπηρεσία του Δημοσίου και τα στελέχη των αρμόδιων διαχειριστικών αρχών.

Είμαστε περήφανοι για αυτή τη διάκριση, που μας δίνει την ώθηση να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά και να θέσουμε νέους στόχους στην εξυπηρέτηση των οδηγών και όλων των ωφελούμενων από το Έργο».


Πηγή