Πού οφείλονται οι διαρκώς αποτυχημένες μετεωρολογικές προβλέψεις – Το πρόβλημα των μετεωρολόγων

Προβληματισμό προκαλούν οι διαρκώς αποτυχημένες μετεωρολογικές προβλέψεις με αποκορύφωμα την προ 2 εβδομάδων μετεωρολογική πρόγνωση με τους «ιστορικούς χιονιάδες» οι οποίοι αν είχαν κάτι ιστορικό μέσα τους ήταν η ιστορικά αποτυχημένη πρόβλεψη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και 10 ημέρες η θερμοκρασία έχει εκτοξευθεί, ουδείς είχε προβλέψει τους 23 βαθμούς θερμοκρασία που κτύπησε σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος

Σε ότι αφορά «την επιδείνωση του καιρού» και την πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη αυτή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας θα αφορά 2-3 βαθμούς θερμοκρασίας και την Τετάρτη από τους αφύσικους 23 βαθμούς θα φτάσει περίπου τους 15 βαθμούς Κελσίου, βάσει του έγκυρου weather.com.

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας ημιορεινές περιοχές της χώρας θα υποχωρήσει περί τους 10 βαθμούς.

Από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία εκτοξεύεται πάλι περίπου στους 20 βαθμούς.

Προκαλεί ερωτήματα γιατί μια ειδική ομάδα μετεωρολόγων σπέρνει συνεχώς το πανικό ενώ οι καιρικές συνθήκες ουδέποτε ξεπέρασαν τις φυσιολογικές.

Ειδικά αυτό τον χειμώνα ο οποίος μπορεί να μην είχε πολλές μέρες καλοκαιρίας αλλά εν πάσει περιπτώσει δεν είχαμε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως είχαμε το 2002, το 2004 και το 2008 ειδικά στην Αττική

Προφανώς όλα αυτά συνδέονται με την ανάγκη ορισμένων μετεωρολόγων να βρίσκονται στην δημοσιότητα καθώς θα θέσουν υποψηφιότητα για βουλευτές

Εδώ όμως μιλάμε για μια καθαρά επιστημονική και ψύχραιμη διαδικασία προσέγγισης αυτό της πρόβλεψης του καιρού γιατί οι άνθρωποι κανονίζουν τις δουλειές τους βάση αυτού και τις ζωές τους.

Πάντως η ΕΜΥ έβγαλε πάλι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Όμως εάν διαβαστεί προσεκτικά το δελτίο δεν προκύπτει κάποια ακραία μεταβολή για το σύνολο της χώρας.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωριστεί το έκτακτο δελτίο προς ναυτιλομένους από το δελτίο που αφορά τους υπόλοιπους κατοίκους.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    11 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία