«Πράσινο» φως από την κυβέρνηση για τους παραλιακούς δρόμους της Πάτρας

Μια ευχάριστη είδηση για την πόλη των Πατρών και άλλες παραλιακές περιοχές της Αχαΐας και όχι μόνο επιφυλάσσει για το αμέσως προσεχές διάστημα η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία σχετικού Νομοσχεδίου με το οποίο λύνονται τα χέρια των οικείων Δήμων.

Το Νομοσχέδιο, που δεν αποκλείεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός της ερχόμενης εβδομάδας, προβλέπει ότι οι Δήμοι θα μπορούν, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, να προβαίνουν άμεσα στις απαιτούμενες παρεμβάσεις. Έτσι περιπτώσεις παραλιακών δρόμων της Πάτρα όπως στο Ρίου, τον Άγ. Βασίλειο, το Μονοδένδρι και αλλού θα μπορούν πλέον να επισκευάζονται χωρίς να μεσολαβούν χρονοβόρες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η αρμοδιότητα επισκευών περνάει στους Δήμους κι έτσι δεν θα υπάρχουν πλέον αλληλοκαλύψεις με την Κτηματική, ούτε απειλές για προσφυγές στη Δικαιοσύνη όπως συνέβαινε έως τώρα

. Παράλληλα με το ίδιο Νομοσχέδιο αναμένεται να ρυθμίζονται και άλλα θέματα που σχετίζονται με άλλες παραμέτρους όπως είναι τα καταστήματα που υπάρχουν στα επίμαχα σημεία κ.α..

Η κυρία Παπανάτσιου ενημέρωσε για τα όσα προβλέπει το Νομοσχέδιο τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Γιώργο Ρώρο και τους συνεργάτες του με τους οποίους συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή