Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Τσελέντης: Θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:49 το μεσημέρι της Κυριακής (17/03) ανοιχτά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 25,3 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Για μια μικρή διέγερση στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός ανοιχτά της Ζακύνθου έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Αν παρατηρήσει κανείς τη σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής του κεντρικού Ιονίου, θα δει ότι πραγματικά έχουμε μια μικρή διέγερση. Το φαινόμενο αυτό είναι σε εξέλιξη», προσθέτει και συμπληρώνει: «Εκείνο το οποίο έχω να πω εγώ αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια μετατόπιση προς κάποιο μεγάλο ενεργό ρήγμα, όπως το ρήγμα του ’53. Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή, διότι ξέρουμε ότι η περιοχή αυτή έχει πολλά ενεργά ρήγματα, όπως και ο νομός Ηλείας, ο νομός Λευκάδος, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς».

«Τα σπίτια εκεί πέρα είναι πάρα πολύ καλά δομημένα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο πως εξελίσσεται, αλλά είναι σίγουρο πως θα έχουμε από το σημερινό σεισμό μια επόμενη μετασεισμική ακολουθία με μικρότερους σεισμούς», καταλήγει ο κ. Τσελέντης.

Tags:Άκη ΤσελέντηςΖάκυνθοςσεισμος


Πηγή