Στην αρχαία Νήρικο ο τερματισμός της διαδρομής του Φιλάνδρου: τρέχοντας για την Ιστορία μας

Στο θέατρο της αρχαίας Νηρίκου έγινε ο τερματισμός της ιστορικής διαδρομής του Φιλάνδρου, «RUN for History» προς τιμήν του Γερμανού αρχαιολόγου Wilhelm Dörpfeld, ολοκληρώνοντας μια δοκιμαστική διαδρομή 62 χιλιόμετρων.

Ο επίσημος αγώνας θα διεξαχθεί στα εγκαίνια του γλυπτού του Wilhelm Dörpfeld στον οποίο θα πάρουν μέρος και αθλητές από όλον το κόσμο.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα αποτελέσει την έναρξη ενός καθοριστικού θεσμού για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας. Γιατί ο Νταίρπφελντ υπήρξε κεντρικό πρόσωπο του πολιτισμού και της ιστορία μας.

Οι δρομείς ξεκίνησαν στις 9:00 το πρωί από τον Ναό του Απόλλωνα στο ακρωτήρι Λευκάτας και ο τερματισμός έγινε στην αρχαία Νήρικο- Αρχαίο Θέατρο, που πρώτος εντόπισε ο Νταίρπφελντ.

Ενδιάμεσες στάσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα έγιναν: Σπηλιά του Εύμαιου – Εύγηρος, Λιμάνι του Φόρκυνος- Σύβοτα, Ιερό των Νυμφών – Αγία Κυριακή, Βασιλικοί Τάφοι στο Στενό – Νυδρί, Κήποι του Λαέρτη – Περιγιάλι, Σκάλα του Οδυσσέα. Πρόκειται για σημαντικούς αρχαιολογικούς τόπους που εντόπισε ο σπουδαίος ερευνητής, ο οποίος έδωσε στο νησί μας την παγκόσμια ιστορική του ταυτότητα.

Το πρωί ξεκίνησαν 13 αθλητές. Στην πορεία ο αριθμός αυξομειωνόταν. Πήραν μέρος συνολικά 40 αθλητές.

Ολόκληρη τη διαδρομή έτρεξαν 4 αθλητές: Σπύρος Μαραγκός, Αλέξης Καταγής, Θεοφύλακτος Κατωπόδης και Κώστας Ζακυνθινός.

Την εκδήλωση οργάνωσαν ο ΑΣΛ Φίλανδρος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νταίρπφελντ στο Νυδρί και τον Δήμο Λευκάδας.

Φωτογραφίες: Ηλίας Καββαδάς

Tags:αρχαία ΝήρικοςΒίλχελμ ΝταίρπφελντΗλίας ΚαββαδάςΦίλανδρος


Πηγή