Στην οργάνωση «Δήμαρχοι για την Ειρήνη», εντάχθηκε η Κέρκυρα.

Δήμος Κέρκυρας Στην οργάνωση «Δήμαρχοι για την Ειρήνη», εντάχθηκε η Κέρκυρα.

Την τυπική ένταξη της Κέρκυρας στο οργάνωση «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, ο Πρόεδρος της οργάνωσης, Δήμαρχος της Χιροσίμα Kazumi Matsui.

Στην επιστολή του, ο κ. Matsui καλωσορίζει την Κέρκυρα και τονίζει ότι αναμένει τη συμμετοχή της στις δράσεις της οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης της εκστρατείας για το ΟΡΑΜΑ 2020, που αποβλέπει στη χάραξη κατευθυντήριων γραμμών με στόχο την κατάργηση των πυρηνικών όπλων μέχρι το 2020. «Χρειαζόμαστε» αναφέρει χαρακτηριστικά «τη βοήθειά σας για να καταφέρουμε να φτιάξουμε έναν ειρηνικό κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα».

Ο Δήμαρχος υπέγραψε για τη συμμετοχή της Κέρκυρας στην οργάνωση «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» την 1η Οκτωβρίου 2018, όταν «έδεσε» στο λιμάνι της Κέρκυρας το «Πλοίο της Ειρήνης», στο πλαίσιο του – περίπου τρίμηνου – παγκόσμιου ταξιδιού του από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Στο πλοίο επέβαιναν 1.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και επιζήσαντες από τα ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Η οργάνωση «Δήμαρχοι για την Ειρήνη» ιδρύθηκε από τους Δημάρχους της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με στόχο να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τέτοιες καταστροφές οι πληγές των οποίων είναι ακόμα ανοικτές. Σήμερα έχει ως μέλη 163 χώρες και περιφέρειες και 7.735 πόλεις σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση: http://www.mayorsforpeace.org/index.html


Πηγή