Στον Άρειο Πάγο η παπαδιά για τον θάνατο του ιερέα στην Ηλεία

Στον Άρειο Πάγο θα συζητηθεί αύριο η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο δικηγόρος της παπαδιάς, η οποία κατηγορείται μαζί με τον εραστή της για την δολοφονία του 54χρονου ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η αίτηση αναίρεσης αφορά στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών με την οποία τόσο η παπαδιά όσο και ο εραστής της καταδικάστηκαν σε ισόβια -όπως και πρωτόδικα – χωρίς μάλιστα κανένα ελαφρυντικό Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το χρονικό

Η παπαδιά και ο ιερέας είχαν φύγει από το σπίτι τους από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με κατεύθυνση τη Ζαχάρω διά μέσου της Κρέστενας, για να κάνουν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα.

Ιερέας και παπαδιά σταμάτησαν στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας για την φυσική ανάγκη της γυναίκας. Η παπαδιά απομακρύνθηκε και τότε ο εραστής της, σκότωσε τον ιερέα με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια έφυγε με τη μηχανή του. Στη συνέχεια η παπαδιά κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. Και κατέθεσε πως είδε δύο άνδρες να φεύγουν από το σημείο με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Όμως τα στοιχεία και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η παπαδιά έφεραν στο φως το στυγερό έγκλημα. Τελικά η παπαδιά ομολόγησε πως δολοφόνος ήταν ο εραστής της.

Ο δικηγόρος της παπαδιάς, Απόστολος Λύτρας Πρωτόδικα καταδικάστηκαν και οι δυο σε ισόβια. Η ίδια ποινή τους επιβλήθηκε και στο Εφετείο. Η παπαδιά μάλιστα λιποθύμησε όταν άκουσε ότι την απόφαση
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είχε ισχυριστεί:

Αύριο συζητείται στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της παπαδιάς στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου. Ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας δήλωσε στο star.gr

«H κατηγορούμενη μέχρι και σήμερα δηλώνει αθώα και ότι ποτέ δεν σχεδίασε την δολοφονία του συζύγου της. Ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει επί νομικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας».

Πηγή: STAR


Πηγή