Στο Εφετείο η υπόθεση τραυματισμού αλλοδαπών εργατών γης στη Μανωλάδα – Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρι […]

Στο εφετείο Πατρών επιστρέφει την Τετάρτη, η πολύκροτη υπόθεση του τραυματισμού δεκάδων αλλοδαπών εργατών γης από τα σκάγια επιστατών στη Μανωλάδα, όταν ζήτησαν τα μεροκάματά τους.

Πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών είχε κρίνει ένοχους δύο επιστάτες για βαριά σωματική βλάβη (αντί απόπειρας ανθρωποκτονίας που ήταν η αρχική κατηγορία) και αθώους τον εργοδότη και έναν ακόμα επιστάτη. Επίσης, το δικαστήριο είχε κρίνει αθώους και τους 4 κατηγορούμενους για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Στο Εφετείο της Τετάρτης, οι δύο καταδικασθέντες ξαναδικάζονται μετά την έφεση που είχαν ασκήσει.

Να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε ότι οι μετανάστες εργάτες γης ήταν θύματα καταναγκαστικής εργασίας ενώ το ελληνικό κράτος δεν προστάτεψε τα θύματα, δεν διερεύνησε την υπόθεση και δεν τιμώρησε τους υπαίτιους.

Στην διάρκεια της πρώτης δικής το 2014, είχαν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας και με αφορμή το Εφετείο της Τετάρτης, το ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, διοργανώνει νέα συγκέντρωση ένω από τα δικαστήρια στην οδό Γούναρη στις 9 πμ.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία