Τρύφος Ξηρομέρου: Πρωτοβουλία για την κατασκευή προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου

Στο χωριό Τρύφος Ξηρομέρου (Δήμου Ακτίου Βόνιτσας) μια εξαιρετικά δραστήρια επιτροπή Κατοίκων ανέλαβε πρωτοβουλία για την κατασκευή Προτομής στην αξέχαστη ηθοποιό Γεωργία Βασιλειάδου, στον τόπο που γεννήθηκε.

Η πρόταση κατατέθηκε από την επιτροπή Κατοίκων και «αγκαλιάστηκε» απο όλους τους Ξηρομερίτες και είναι μια οφειλόμενη απόδοσης τιμής στη μνήμη της, αφού φέτος συμπληρώνονται 122 χρόνια από τη γέννηση της ηθοποιού.

Η Γεωργία Βασιλειάδου, που γεννήθηκε στην Τρύφου ήταν η «ομορφότερη άσχημη» όπως την αποκαλούσαν και αποτελούσε μαζί με τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Μίμη Φωτόπουλο ένα από τα τρία «ιερά τέρατα» του ελληνικού κινηματογράφου…

Όλοι θυμόμαστε τις ταινίες της, «Η ωραία των Αθηνών», «Ο Κλέαρχος η Μαρίνα κι ο κοντός», «H θεία απ’ το Σικάγο», «Κορίτσια της παντρειάς», «H κυρά μας η μαμή», η «Καφετζού» και άλλες πολλές, που άφησαν εποχή και εξακολουθούν να παίζουν μέχρι και τις μέρες μας, αφήνοντας τους πάντες εντυπωσιασμένους με το εξαιρετικό υποκριτικό της ταλέντο.

Η ομάδα πολιτών που αποφάσισε να ανεγείρει την προτομή της Γεωργίας Βασιλειάδου τονίζει:

Ανακοίνωση Συντονιστικής Ομάδας για την υλοποίηση της Προτομής: Θεόδωρος Θεοδωρέλος, Σταυρούλα Χαμάλη, Μαριάνθη Τσάκαλου, Δημήτριος Κουνοπνιώτης, Κωνσταντίνος Μπακαρός, Μπουμπούλη Γιώτα, Νικάκης Μάρκος, Μουρτζιάπη Γεωργία, Βλαχογιάννη Κασσιανή (Βαφτιστήρα της Γεωργίας Βασιλειάδου).

Όσοι επιθυμούν να προστεθούν στην ομάδα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα εξής τηλέφωνα: Σταυρούλα Χαμάλη 6983484651, Θεόδωρος Θεοδωρέλος 6944569917

Τραπεζικός λογαριασμός Eurobank:
GR3102600360000630201164544 (Kάτοχος τραπεζικού λογαριασμού Χαμάλη Σταυρούλα)

Καλή μας αρχή!!!

Επίσης η ομάδα πολιτών επισημαίνει:

Προς τιμή της αξέχαστης Γεωργίας Βασιλειάδου, η νέα γενιά του χωριού μας θεωρεί αναγκαία την δημιουργία μιας προτομής προς τη μνήμη της Μεγάλης Ηθοποιού. Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του χαρακτήρα της και υποκριτικό της ταλέντο αλλά και την αγάπη για την καταγωγή της, προτρέπουμε την άμεση ανταπόκριση των συγχωριανών μας για να ολοκληρωθεί η κίνηση αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για το σκοπό αυτό θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα η οποία θα φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να τον εντάξουμε στην ομάδα μας.

Πιο συγκεκριμένα η σκέψης μας συγκροτείται ως εξής: Δημιουργία μια μεταλλικής προτομής με μαρμάρινη βάση η οποία θα έχει μια μεταλλική προέκταση που θα εγκιβωτιστεί μέσα σε τσιμέντο και θα τοποθετηθεί στο έδαφος ώστε για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κλοπής. Η πρόταση μεταλλικής προτομής αντί μαρμάρινης προκύπτει για δυο λόγους, πρώτον για το οικονομικό κομμάτι που φτάνει σε ένα μεγάλο ποσό των 8.000 ευρώ και δεύτερον για το πιθανό σενάριο καταστροφής του. Έχοντας κάνει μια μικρή έρευνα αγοράς το κόστος της μεταλλικής προτομής εκτός της βάσης φτάνει τα 4.000-5.000 ευρώ. Ένα ποσό το οποίο θα μπορούσε να συγκεντρωθεί ακόμη και σε ένα χρόνο.

Τέλος θα δημιουργηθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και όλο το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για την δημιουργία της προτομής. Τα υπόλοιπα όσον αφορά τις μετακινήσεις, την αγορά υλικών και την τοποθέτηση του θα είναι υποχρέωση της ομάδας που θα δημιουργηθεί.

xiromeronews.blogspot.com

The post Τρύφος Ξηρομέρου: Πρωτοβουλία για την κατασκευή προτομής της Γεωργίας Βασιλειάδου appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή