Ένα τεράστιο …ουρητήριο το κέντρο της Πάτρας στο Καρναβάλι ελλείψει αρκετών χημικών τουαλετών – ΦΩΤΟ

Το κυνήγι της τουαλέτας ήταν πιο αγωνιώδες και από εκείνο του κρυμμένου θησαυρού για τους χιλιάδες καρναβαλιστές που έλαβαν μέρος στις παρελάσεις, αλλά και για τους επισκέπτες του τριημέρου. Κάτι που έκανε ακόμη πιο έντονο η κατανάλωση αλκοολούχων, και όχι μόνο, ποτών.

Τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τόσο του κέντρου, όσο και στα στα σημεία αναμονής των πληρωμάτων, λίγο πριν παρελάσουν, διέθεταν τις τουαλέτες τους για τους πελάτες τους. Ωστόσο μια τουαλέτα ανα 100 μέτρα δεν μπορούσε να ικανοποιήσει τις εκατοντάδες των καρναβαλιστών που ο ένας μετά τον άλλο μπαινόβγαιναν σε καφέ, και ταχυφαγεία ψάχνοντας τρόπο να… ανακουφιστούν.

Χημικές τουαλέτες δεν υπήρχαν πολλές. Οι περισσότερες ήταν στην πλατεία Γεωργίου και προορίζονταν κυρίως για τον κόσμο που παρακολουθούσε την παρέλαση περιμετρικά.

Στις αφετηρίες όμως και κατα μήκος της Κορίνθου, πίσω από την Γούναρη και την Παπαφλέσσα, οι χημικές τουαλέτες αποδείχθηκαν ελάχιστες για τις ανάγκες των καρναβαλιστών που ανέμεναν με τις ώρες.

Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκαν περιστατικά όπου και καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής αρνούνταν να διαθέσουν τις τουαλέτες τους, ενώ σε κάποιες άλλες, υπήρχε χρέωση 50 λεπτών του ευρώ. Πρακτική που ακολουθείται και στο εξωτερικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Ιδιαίτερα στις κάθετες οδούς της Κορίνθου όπου και ανέμεναν τα πληρώματα μέχρι να παρελάσουν, οι καρναβαλιστές έκαναν την ανάγκη τους όπου έβρισκαν!

Πατρινοί, ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και όχι μόνο διαπίστωναν με τα ίδια τους τα μάτια την άναρχη αναζήτηση τουαλέτας, από τους καρναβαλιστές που ουρούσαν, ακόμη και δίπλα στα σταθμευμένα οχήματά τους.

Κάποιοι μάλιστα ανάρτησαν στα social media τα όσα βίωσαν το τριήμερο του καρναβαλιού και κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή.

Η Λιάνα Ζώζα της Γκαλερί Cube ανέβασε φωτό ως παθούσα αναφέροντας:

-Η άλλη όψη του … πατρινού καρναβαλιού, όταν μένεις στο κέντρο της πόλης ????????????για να μπει κανείς στο σπίτι του, αν δεν κολλήσει ηπατίτιδα (ναι, τσίσα εκαντοντάδων ατόμων είναι αυτά), μπορεί και να πέσει πάνω στα σπασμένα γυαλιά, της έτσι γουστάρω διαλυμένης πόρτας!!! Η απάντηση της αστυνομίας … παρέλαση είναι θα τελειώσει!!! Καλή μας διασκέδαση!! Και του χρόνου!!!

-My new project … πόσοι ακόμη καρναβαλιστές θα κατουρήσουν έξω από το σπίτι σου … πατρινό καρναβάλι για πάντα!!! vol. 2 ????????????

Ακόμη και θραύση κρυστάλλων καταγράφηκε κατά την επέλαση των καρναβαλιστών που αναζητούσαν εισόδους πολυκατοικιών και άλλους χώρους για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους.


Πηγή