Έτοιμη η εστίαση της Πάτρας για το λουκέτο της μιας μέρας – Ποιους προειδοποιεί με εμπάργκο

Πάνω από 5.000 κόσμου περιμένει ο ΣΚΕΑΝΑ στη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου το πρωί της Δευτέρας στις 11:00, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκινάει ο σύλλογος, αλλά και της απόφασης για να παραμένουν τα καταστήματα εστίασης για μία μέρα κλειστά.

Στη συγκέντρωση αυτή θα είναι παρόντες τα μέλη του συλλόγου, οι καταστηματάρχες της εστίασης, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, απλός κόσμος που συμπαραστέκεται στους ανθρώπους αυτούς, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτείας και των φορέων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν στο προεδρείο του συλλόγου μετά από τις συναντήσεις που προηγήθηκαν, το παρών θα δώσει το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών του νομού, αλλά και δεκάδες υποψήφιοι των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών.

Οι καταστηματάρχες της εστίασης είναι αποφασισμένοι να πετύχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνουν και να ακουστεί η φωνή τους στους αρμοδίους, κάνοντάς τους να δουν με ένα διαφορετικό τρόπο τον κλάδο τους, αλλάζοντας την πολιτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια στον ασφαλιστικό και φορολογικό τομέα.

Το παρών αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος του ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς που μάλιστα θα είναι ένας από τους ομιλητές της συγκέντρωσης. Παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις σε ΕΦΚΑ και Εφορία, όπως αρχικά είχε οριστεί, τελικά αποφασίστηκε να μη γίνουν, τονίζοντας ότι δεν ταιριάζουν με το χαρακτήρα και την ταυτότητα του συλλόγου. Ωστόσο η συγκέντρωση θα είναι δυναμική.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή ως προς το κλείσιμο των καταστημάτων αναμένεται να είναι σχεδόν καθολική, με βάση τα μηνύματα που έχει πάρει το προεδρείο του συλλόγου. "Εξαιρέσεις μπορεί να υπάρξουν στον κανόνα, όμως θα είναι τόσες λίγες που δεν θα επηρεάσουν την κινητοποίηση μας" τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Στεργίου.

Όχι καφέ από φούρνους και πρατήρια άρτου

Σε ότι έχει να κάνει με τα συναφή επαγγέλματα εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή, ειδικότερα με τον κλάδο των αρτοποιών.

"Εμείς από μόνοι μας ζητήσαμε από τους αρτοποιούς να μην κλείσουν τα καταστήματά τους, αφού το ψωμί είναι δημόσιο αγαθό και δεν πρέπει να λείψει ούτε μία μέρα από κανέναν. Όμως ταυτόχρονα στείλαμε και μήνυμα σε συγκεκριμένες αλυσίδες φούρνων της Πάτρας που δίνουν τα τελευταία χρόνια και καφέ να μη δώσουν ούτε ένα καφέ την ημέρα που εμείς θα έχουμε κλειστά τα μαγαζιά μας" τονίζει ο κ. Στεργίου.

"Δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση από τις συγκεκριμένες εταιρείες. Έχουμε πάρει όμως απόφαση ως σύλλογος. Αν δώσουν έστω και ένα καφέ, τότε τα καταστήματά μας, 2.000 περίπου σε όλη την Πάτρα, θα προχωρήσουν σε εμπάργκο στις συγκεκριμένες εταιρείες.

Δεν θα αγοράσουμε και πάλι ψωμί για τα μαγαζιά μας από τους φούρνους τους και τα πρατήριά τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις εταιρείες τους. Πιστεύουμε ότι θα μας ακούσουν και θα μας σεβαστούν. Απλώς, το ξεκαθαρίζουμε για να το γνωρίζουν".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό των καταστημάτων εστίασης της Πάτρας θα είναι και τα καταστήματα Αιγίου, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, μένοντας κλειστά για μία μέρα. Σε κάθε περίπτωση το patrasevents.gr έχοντας ήδη εκφράσει την στήριξη του στον αγώνα της εστίασης θα είναι το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.


Πηγή