ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Επιμένω ότι υπάρχουν ενδείξεις για σεισμό στην Δυτική Ελλάδα

Με την ιδιότητα του Σεισμολόγου μίλησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης κατά τον χαιρετισμό του στην αποκριάτικη χοροεσπερίδα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αχαΐας, στην Πάτρα.

Ο κ. Τσελέντης υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ προέβλεψε πολιτικό «σεισμό» στη Δυτική Ελλάδα, στις 26 Μαΐου ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα καταφέρει μεγάλη νίκη.

«Είμαι Σεισμολόγος και απόψε θα μιλήσω ως Σεισμολόγος, Προβλέπω μεγάλο σεισμό στη Δυτική Ελλάδα. Αυτή τη φορά θα προβλέψω και ημερομηνία. Αυτή είναι η 26η Μαΐου, οπότε η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά στις Ευρωεκλογές», δήλωσε από το βήμα ο κ. Τσελέντης.

Νωρίτερα όμως, μιλώντας στο Super B News είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως επιμενει στην άποψή του για σεισμό στην Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα προσδιόρισε ακόμη περισσότερο τον «χάρτη» επικινδυνότητας. «Αν θα γίνει σεισμός, που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα, όμως υπάρχουν τα επιστημονικά ευρήματα, αυτός θα γίνει στην Δυτική Πελοπόννησο ή κάπου εκεί κοντά μπορεί και σε θαλάσσια περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσελέντης απάντησε και στο εξώδικο που του έστειλε το Επιμελητήριο Λευκάδας με αφορμή τις δηλώσεις του και μάλιστα δημοσιοποίησε και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα δημοσίων κτιρίων στο όμορφο νησί του Ιονίου:

Όπως γνωρίζετε πολλά χρόνια τώρα δίνω ένα τεράστιο αγώνα για να έχουμε τα παιδιά μας σε ασφαλή σχολεία, τους πολίτες σε ασφαλή νοσοκομεία και δημόσια κτίρια. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και κάποιοι «καλοταϊσμένοι κυβερνητικοί επιστήμονες» βγήκαν δημόσια και ανερυθρίαστα και δήλωσαν «έχουμε τα καλύτερα σχολεία και δημόσια κτίρια στην Ευρώπη»! Χθες ήλθε ένα «υποβολιμαίο» εξώδικο (γνωστός ο υποβολέας) από ένα σύλλογο Λευκαδιτών εμπόρων και ξενοδόχων (με πρόεδρο κάποιο Σκιαδαρέση) λέγοντας μου να σταματήσω να μιλάω γιατί κάνω ζημιά στο τουρισμό!!! Το έστειλαν σε μένα που τόσα χρόνια μιλάω για το τουριστικό μας προϊόν , που πάντα έξυπνα και διακριτικά περνάω τα «μηνύματα» που πρέπει. Σε μένα που έχω γεμίσει με σεισμογράφους την Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή χωρίς ποτέ, όπως μερικοί άλλοι που πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες» σας απαιτούσαν αμοιβές…., να ζητήσω ούτε ένα ευρώ. Ακούστε κ.κ. ξενοδόχοι και έμποροι.

Ο τουρισμός απαιτεί και τις κατάλληλες υποδομές και την υπευθυνότητα να διαφυλάττεται την ασφάλεια των επισκεπτών σας. Δεν μπορεί κάποιοι να κτίζουν μέσα σε ένα μήνα ξενοδοχεία στην άμμο και κάποιοι άλλοι να προσθέτουν αυθαίρετα ορόφους στα μαγαζιά τους. Και σας ερωτώ, το κέρδος είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές? Αν νομίζετε ότι με τα περιγέλαστα εξώδικα σας θα μου κλείσετε το στόμα πλανάστε πλάνην οικτράν. Και μια και μιλάμε για Λευκάδα σας παραθέτω σημερινές εικόνες από το Νοσοκομείο σας (το καινούργιο δεν λειτουργεί ακόμα) στο οποίο θα προστρέχουν οι επισκέπτες σας για υγειονομικές υπηρεσίες.


Πηγή