«Ανίκανος και ανύπαρκτος έφερε τον τόπο μας πολλά χρόνια πίσω ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων», γράφει ο Διονύση […]

Π.Ι.Ν «Ανίκανος και ανύπαρκτος έφερε τον τόπο μας πολλά χρόνια πίσω ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων», γράφει ο Διονύσης Μάμαλος.

Η ανικανότητα του σημερινού Περιφερειάρχη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στα Ιόνια Νησιά, και η ανυπαρξία έργων στα πέντε χρόνια θητείας του, φθάνει στο σημείο να παρεκτρέπεται και να επιτίθεται σε όποιον του κάνει κριτική.

Το άγχος του για να μην χάσει την «καρέκλα» του «μικρού Κυβερνήτη».Κάνει μπαμ από μακριά και δυστυχώς τον οδηγεί σε ατοπήματα. Όχι που δεν μας έχει συνηθίσει, αλλά τώρα πια είναι εμφαντικά.
Όλα τα “σφάζει και τα μαχαιρώνει”, υποσχέσεις παντού σε συλλόγους, σωματεία, εκπαιδευτικούς φορείς παντού “μοιράζει χρήμα”, δηλαδή αέρα κοπανιστό, έργο δεν έχει να δείξει τι να κάνει(;) μοιράζει υποσχέσεις και επιτίθεται, σε ότι κινείται! Είναι και αυτος ενας τρόπος να μας θυμίσει την παρουσία του.

Τελευταίο «κατόρθωμα» να χαρακτηρίσει άσχετο!!! τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Γιατί; Γιατί του καταλόγισε ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στην διαχείριση των απορριμμάτων .
Τεράστιες οι ευθύνες σου κύριε Γαλιατσάτε, ξέχασες το ΣΥΡΙΖΑικο σύνθημα «ούτε χαρτοπετσέτα» στη Λευκίμμη; Που είναι η παρέμβαση σου όταν, πολύ κακώς, σταμάτησαν το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης;
Γιατί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατάφερε να τελειώσει το εργοστάσιο; Είναι πολύ απλή η απάντηση, γιατί συζητά με τους δημάρχους της Ηπείρου και μπόρεσε να συνεννοηθεί. Να λοιπόν που τα κατάφερε, ενώ εσύ κυρ – Θόδωρε τι κατάφερες στην θητεία σου; Θα θυμόμαστε στα Ιόνια και ειδικά στη Κέρκυρα, το σύνθημα, ανέκδοτο πια «τρεις κάλπες, μια επιλογή» και θα τρέχουμε…

Αλλά βεβαίως δεν είναι μόνο η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου της Κέρκυρας που φανερώνει και αποδεικνύει ότι ως Περιφερειάρχης, που έχεις τον επιτελικό ρόλο, δεν είχες σε κανένα θέμα συνεργασία με τους Δημάρχους. Να σου θυμίσω τι έχει πει ο Κώστας Νικολούζος που δεν καταφέρατε να συνεννοηθείτε για την προβολή των νησιών μας, όπως έκανε το Νότιο Αιγαίο και ο Περιφερειάρχης του, ο οποίος θα επανεκλεγεί άνετα, ενώ εσύ στις δημοσκοπήσεις καταγράφεσαι ως ο χειρότερος Περιφερειάρχης μαζί με την Δούρου;

Να επανέλθω στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Καμία απολύτως συνεννόηση με το Δήμο της Κέρκυρας, για να μην πω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκαν και χοντρές κόντρες και λίγο πριν τις εκλογές, το «πήρες», δήθεν πάνω σου και αδειοδότησες τι (;) χώρους “τελειωμένους” και κορεσμένους; Αν αυτά βεβαίως είχαν γίνει πολύ νωρίτερα και εδώ έχει ευθύνες και ο Δήμος αλλά και εσύ, ως Περιφερειάρχης που δεν μπόρεσες να συνεννοηθείς με το Δήμο, σήμερα ενδεχομένως δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το σημείο.
Έχεις ή δεν έχεις λοιπόν ευθύνες κυρ Θόδωρε; Ή δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται και τα φορτώνετε όλοι σας και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στον απερχόμενο Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, σαν αποδιοπομπαίο τράγο μπας και σωθείτε εκλογικά; .
Πλήρης ανυπαρξία έργων, τουλάχιστον στη Κέρκυρα, ανικανότητα, ακόμα και στα τόσα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την πενταετία.

Φέρατε Περιφέρεια, Δήμος και κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ πολλά χρόνια πίσω το νησί μας. Ποτέ και καμία αυτοδιοίκηση δεν είχε να παρουσιάσει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο εσείς.

Και τον «λογαριασμό» θα τον πληρώσετε στις 26 Μαΐου.
Εντάξει μπορεί να είναι λίγο μετά το Πάσχα, για να θυμηθώ το «χιούμορ» σου, αλλά δεν είναι μακριά… Έρχεται.


Πηγή