Αχαΐα: Γιατί είναι κλειστές οι καφετέριες σήμερα – Απεργία από τον ΣΚΕΑΝΑ

Η σημερινή Δευτέρα 18 Μαρτίου θα είναι μια σπάνια ημέρα. Συνηθισμένοι σχεδόν όλοι συνδυάζουμε το πρόγραμμά μας ή τον ελεύθερο χρόνο μας με τη συνοδεία ενός καφέ, σήμερα η παρέα αυτή δεν θα υπάρξει. Το σύνολο, πιθανότατα, των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στην πόλη και την περιοχή, θα είναι κλειστό. Είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας με παναχαϊκό χαρακτήρα. Ο κλάδος φωνάζει γιατί είναι υποχρεωμένος να σηκώσει τεράστια βάρη, που δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα. Ακόμα και όταν η δουλειά έχει ανταπόκριση και ζήτηση, η επιχείρηση δεινοπαθεί για να έχει μια στοιχειώδη κερδοφορία, την οποία εύκολα θα σκορπίσει μια περιστασιακή αναδουλειά.

Πριν μας κακοφανεί που θα πρέπει να βρούμε άλλη λύση για τον καφέ μας, ας δούμε τα πράγματα από τη σκοπιά του επιχειρηματία.

Είναι αλήθεια ότι, κυρίως λόγω της κρίσης που έπληξε όλα τα εργασιακά αντικείμενα, πολλοί στράφηκαν στην κατηγορία της αναψυχής, αναζητώντας μια λύση. Το φαινόμενο αυτό προκάλεσε υπερεπαγγελματισμό και τεράστιο ανταγωνισμό. Συνέβη όμως και να αυξήσει η προσφορά τη ζήτηση: Η πελατεία αυξήθηκε, ενδεχομένως και λόγω της σχόλης που προκάλεσε η ύφεση. Αλλά και πάλι ο κλάδος δεν τα βγάζει πέρα. Πέφτει θύμα του φαινομένου να κυνηγάει η Πολιτεία ό,τι πετάει, ό,τι κολυμπάει, και ό,τι μαγειρεύει, διψώντας για έσοδα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Μαρτίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία