Δήμος Ήλιδας: O Δημήτρης Παναγιωτάρας στο πλευρό του Γιάννη Λυμπέρη

Την τετραετία 2010-2014 με εργατικότητα, χωρίς πολλά λόγια, με αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά, αψηφώντας το οποιοδήποτε κόστος και χτίζοντας επάνω σε αυτό που είχε οικοδομηθεί, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, που μου εμπιστεύθηκε τιμητικές θέσεις ευθύνης, του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και του Αντιδήμαρχου Έργων.

Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμένα κι ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, να καταφέρω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου και στο βαθμό που μου αναλογούσε (μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, λόγω μνημονίων), να βάλω ένα λιθαράκι στο μεγαλόπνοο σχέδιο του οραματιστή Δημάρχου, που με σχεδιασμένες ενέργειες, με πάθος, χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτήσεις, υλοποιούσε όλα τα χρόνια για τον τόπο μας.

Δεν υπήρχε μεγαλύτερο συναίσθημα χαράς και ικανοποίησης, από αυτό που μου προσέφερε η ένταξη και χρηματοδότηση έργων, η έναρξη κατασκευής τους και η ολοκλήρωση κάποιων εξ αυτών.
Ήταν το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας για κοινωνική προσφορά, για προσφορά στον συνάνθρωπο, στην ποιότητα της ζωής του, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην Παιδεία, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

● Η ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Ηλιογεωθερμία) και η χρήση του από εκατοντάδες παιδιά, νέους και ενήλικες από τον νομό και όχι μόνο.

● Η κατασκευή – μετατροπή -επισκευή τριών νέων σχολικών μονάδων (2ο Λύκειο Αμαλιάδας, Λύκειο Σιμόπουλου, ΕΠΑΛ), προσφέροντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τους μαθητές μας.

● Η λειτουργία στον Δήμο μας αυτόνομης σχολής Τεχνολόγων Γεωπόνων.

● Η ολοκλήρωση του Διυλιστηρίου και η κατασκευή των αγωγών ύδρευσης για να εξασφαλιστεί καθαρό και ποιοτικό νερό για τον Δήμο μας και τη Βόρεια Ηλεία, που δυστυχώς πέντε χρόνια μετά δεν έχει εξασφαλιστεί.

● Η ύδρευση της Κουρούτας.

● Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ και η προστασία του περιβάλλοντος.

● Η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου της Σοχιάς και η θωράκιση της περιοχής.

● Η κατασκευή της μοναδικής πιστοποιημένης παιδικής χαράς, πλησίον του άρτιου και πλήρως εξοπλισμένου αθλητικού κέντρου, προσφέροντας στους μικρούς μας φίλους ασφαλή ψυχαγωγία.

● Η ένταξη και έναρξη κατασκευής:
– του Δημοτικού Θεάτρου και της Πινακοθήκης, σπουδαίου έργου προσφοράς στον πολιτισμό, που όλοι σήμερα το θαυμάζουν και το θεωρούν το στολίδι του Δήμου μας.
– Του συνεδριακού κέντρου, που περιμένει την έναρξη λειτουργίας του.
– Του Βιοκλιματικού Πάρκου στο Κέντρο της Πόλης μας.
– Του Χ.Υ.Τ.Υ (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), δίνοντας υπεύθυνη λύση στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με την επιλογή και του αναδόχου, που ήδη είχε γίνει με την εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία, και ο οποίος θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την κατασκευή του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης και ενεργειακής αξιοποίησής των από το 2014.
– Του δικτύου αποχέτευσης των διαμερισμάτων, από τα Δουνέικα μέχρι τον Αμπελόκαμπο.

Στο νέο κάλεσμα συστράτευσης του Υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη θεώρησα υποχρέωσή μου να δηλώσω παρών και να προσπαθήσω να είμαι χρήσιμος.
Αξίζει να κινηθούμε και να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας με ενότητα και κοινή προσπάθεια.
Με γενναιοδωρία ψυχής και χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις. Ο καθένας από το δικό του πόστο ευθύνης, υπηρετώντας τον τόπο μας και τον άνθρωπο για ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΞΑΝΑ!


Πηγή