Δημοτικοί υπάλληλοι πετσοκόβουν ότι δένδρο βρουν μπροστά τους

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν τρείς υπάλληλοί από την Υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Πατρέων από δύο πολίτες που τους είδαν να πετσοκόβουν στην κυριολεξία μια λεμονιά κάτω από το σπίτι τους χωρίς λόγο και αιτία. Μέσα σε 5 λεπτά είχαν κόψει το μισό δένδρο καταστρέφοντας το εντελώς. Οι υπάλληλοι φορούσαν κίτρινο γιλέκο του Δήμου και με ένα μικρο αλυσοπρίονο έκοβαν ότι έβρισκαν, ακόμα και τα φαλακρά δένδρα που δεν είχαν καθόλου κλαδιά. Όταν τους ζήτησαν το λόγο, με ποιανού την εντολή έκαναν το κλάδεμα, αρνήθηκαν να απαντήσουν και έφυγαν.

Τον τελευταίο καιρό έχει πιάσει μια μανία την δημοτική αρχή, να πετσοκόβει ότι δένδρο βρει σε πλατείες και πεζοδρόμια. Ανεγκέφαλοι υπάλληλοι του Δήμου, τις πρωινές ώρες, κατεβαίνουν σε γειτονίες και πλατείες και χωρίς κανένα λόγο ή κάποια καταγγελία, κατεβάζουν ότι δένδρο βρουν. Μάλλον εξασκούνται στο κλάδεμα, μιας και δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν.

Αρκετοί πολίτες εχουν αγανακτήσει βλέποντας το λιγοστό πράσινο που υπάρχει στις πλατείες και στα πεζοδρόμια να το πετσοκόβουν οι Δημοτικοί υπάλληλοι χωρις καμια αιτία. Αντί να βάζουν περισσοτερο πράσινο σε πλατείες και πεζοδρόμια κόβουν και αυτό που υπάρχει. Επισης σε πολλές περιπτώσεις το κλάδεμα γινεται επιλεκτικά. Άν το δένδρο βρίσκεται μπροστα από το σπιτι καποιο γνωστού Πατρινού και καλύπτει και πινακίδα εκει δεν το κόβουμε γιατι ο κύριος θα φωνάξει, αντιθέτως αν ειναι μπροστα από το σπίτι ανίδεου πολίτη, του αλλάζουμε τα φώτα και ότι ξύλο μαζευτεί παει στο τζάκι μας. (βλέπε φωτογραφίες).

Το ερώτημα είναι ποιος ελέγχει την κατάσταση στο πράσινο και δίνει εντολές οι υπάλληλοι να κλαδεύουν ότι δένδρα βρουν και μάλιστα χωρις κανέναν σχεδιασμό.

Εδώ βλέπουμε επι της Λόντου που έγινε το περιστατικό, τα δένδρα που έχουν πολύ φύλλωμα δεν έχουν κοπεί καθόλου, αντιθέτως η λεμονιά κάτω από το σπίτι την πετσόκοψαν εντελώς. Με ποια λογική έγινε αυτό κάνεις δεν ξέρει.

Έκοβαν δένδρα που ήταν κομμένα χωρίς κανένα φύλο και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Εδώ βλέπουμε τεράστια δένδρα μπροστά από σπίτι στο Ρωμαϊκό ωδείο να μην έχουν πειραχτεί καθόλου, τα συγκεκριμένα δένδρα καλύπτουν σήμανση της τροχαίας. Αυτά δεν εμπόδιζαν!!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Δημοτικοί υπάλληλοι


Πηγή