Εγκρίθηκε το έργο ανακατασκευής της γέφυρας προς την παραλία της Καλόγριας


Με χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στην κατασκευή δυο σημαντικών έργων στην περιοχή Λαρισσού στην Δυτική Αχαΐα και στην Ναύπακτο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος, στην συνεδρίαση του το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαρτίου, ενέκρινε την πρόταση ένταξης στο Πρόγραμμα της ανακατασκευής γέφυρας στο Λαρισσό ποταμό αλλά και την διαμόρφωση πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου στη Ναύπακτο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην ανακατασκευή σύμμικτης γέφυρας στον Λαρισσό ποταμό, ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 315.000 ευρώ. Πρόκειται για την γέφυρα που βρίσκεται στο σημείο συμβολής του Λαρισσού ποταμού με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς Καλόγρια και λόγω έλλειψης συντήρησης παρουσιάζει φθορές. Προβλέπεται η υφιστάμενη γέφυρα να καθαιρεθεί και να τοποθετηθεί νέα, μεταλλική, έτοιμη για κυκλοφορία, ενώ παράλληλα θα εκτελεστούν οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες.

Η ανακατασκευή της γέφυρας κρίνεται άμεσης ανάγκης, καθώς ο δρόμος είναι μεγάλης κυκλοφορίας (Ι.Χ. και λεωφορεία) ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αφού οδηγεί στην παραλία της Καλόγριας, η οποία έχει υψηλή επισκεψιμότητα από λουόμενους. Παράλληλα, το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της πυροπροστασίας και πυρόσβεσης σε μια ιδιαίτερη ευαίσθητη περιοχή και θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη και καλύτερη πρόσβαση για την απαραίτητη αντιπλημμυρική της θωράκιση. Επιπλέον θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού και αγροτουρισμού, καθώς βρίσκεται σε μια προστατευόμενη περιοχή, που αποτελείται από το δάσος της Στροφυλιάς, τη λιμνοθάλασσα στο Κοτύχι και την παραλία της Καλόγριας.


Πηγή