Εκδήλωση για τον Ρώσο Φιλέλληνα Νικολάι Ράικο

Το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πάτρα, η Ένωση των συμπατριωτών της τέως ΕΣΣΔ “ΣΟΓΙΟΥΖ” και το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων έχουν την τιμή να προσκαλέσουν τους κατοίκους της πόλης των Πατρών στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ρώσου φιλέλληνα, πρώτου Φρούραρχου Πατρών, Αντισυνταγματάρχη ΝικολάιΡάικο, που συνέγραψε ο Ιστορικός Ερευνητής και Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων κ. Νικόλαος Τζανάκος..

Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί ένας άνθρωπος ο οποίος αφοσιώθηκε στην ανοικοδόμηση της Πάτρας μετά την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και οραματίστηκε την σύγχρονη πόλη στην οποία έχουμε την τύχη να κατοικούμε σήμερα. Μέσα από ενδελεχή και πολυετή έρευνα, ο συγγραφέας “φωτίζει” πτυχές των πρώτων ημερών της νέας Πάτρας, που για σχεδόν δύο αιώνες παρέμεναν άγνωστες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, ώρα 20:30, στον χώρο του “Royal” και η παρουσία των Πατρινών συμπολιτών θα δώσει την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Ρώσος Φιλέλλην Στρατιωτικός στην εξέλιξη της πόλης των Πατρών.

Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν Ρώσικους χορούς και ανάγνωση κειμένων από παιδιά Ρώσων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Νικολάι Ράικο, Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πάτρα


Πηγή