Ελπίζουν σε ένα ανοικτό θέατρο στη Δυτική Αχαΐα- Ανακοίνωση της «ΕΙΡΜΟΣ»


Με αφορμή την εξαγγελία της δημοτικής αρχής για κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στη δυτική Αχαΐα, η Θεατρική Σκηνή ΕΙΡΜΟΣ της Κάτω Αχαΐας, αναφέρει:

«27 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα θεάτρου. Ο Ανατόλι Βασίλιεφ, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους του σύγχρονου θεάτρου, αναφέρει μεταξύ άλλων στο φετινό του μήνυμα:«Το θέατρο υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει παντοτινά. Και τώρα, τα τελευταία πενήντα έως εβδομήντα χρόνια, μας είναι ιδιαίτερα αναγκαίο. Γιατί είναι εμφανές ότι από όλες τις δημόσιες τέχνες μόνο το θέατρο έχει τη δυνατότητα της μετάδοσης – του λόγου, από στόμα σε στόμα, από βλέμμα σε βλέμμα, από χέρι σε χέρι, από σώμα σε σώμα. Το θέατρο δεν χρειάζεται διαμεσολαβητή για να ταξιδέψει ανάμεσα στους ανθρώπους – αποτελεί την πιο διάφανη πλευρά του φωτός, δεν ανήκει ούτε στον νότο, ούτε στον βορρά, στην ανατολή ή τη δύση – ω όχι, είναι η ουσία του ιδίου του φωτός, που λαμπυρίζει από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου, ενός φωτός που ακαριαία αναγνωρίζει κάθε εχθρικό ή φιλικό πρόσωπο.»
Ο εορτασμός συνέπεσε με την προ ολίγων ημερών εξαγγελία για την κατασκευή ενός ανοιχτού θεάτρου στην περιοχή μας. Είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου και όλα δείχνουν επιτέλους, ότι όχι μόνο οι συνθήκες ωρίμασαν, αλλά ότι ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί ένα όνειρο όλων των ανθρώπων του πολιτισμού και όχι μόνο του θεάτρου.
Η Δυτική Αχαΐα χρειάζεται επιτακτικά έναν ανοιχτό υπαίθριο πολυχώρο όπου οι θεατρικές ομάδες της περιοχής μας, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, τα ωδεία, οι σχολές χορού, τα σχολεία και τόσοι άλλοι θα βρίσκουν το πεδίο να δράσουν, να επιδείξουν το έργο τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Η Δυτική Αχαΐα χρειάζεται επιτέλους έναν χώρο όπου θα μπορούν να διεξάγονται Πανελλήνιοι διαγωνισμοί-φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου, παραδοσιακών ή άλλων χορών και χορωδιών.
Η Δυτική Αχαΐα έχει ανάγκη έναν χώρο όπου θα πραγματοποιούνται παραστάσεις από επαγγελματικούς θιάσους και συναυλίες τραγουδιού ή ορχήστρας.
Ας αδράξουμε τώρα την ευκαιρία ώστε τα «Δύμαια» να αποκτήσουν τεράστια δυναμική και προοπτική και όλη η Δυτική Αχαΐα να γίνει πανελλήνιος προορισμός».


Πηγή