Ενημερωτική εκδήλωση για τους παράγοντες κινδύνου του καρκίνου παχέος εντέρου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιά-Ζω» και τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων πρόκειται να οργανώσουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Καρκίνος ΠαχέοςΕντέρου: Πρόληψη-Διάγνωση-Θεραπεία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 18:00 εντός του Ιερού Ναού, στο Άνω Καστρίτσι.

Η επαρκής ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη των πολιτών αποτελούν προτεραιότητες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς εντάσσονται στους στόχους των στελεχών της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην επιστημονική ημερίδα θα γίνει αναφορά στον καρκίνο του παχέος εντέρου, καθώς είναι από τα είδη καρκίνου που τελευταία συναντάται όλο και σε νεαρότερες ηλικίες.

Οι επιστήμονες που θα αναλύσουν τα επιμέρους θέματα είναι:

Φώτης Καρβελάς– Διευθυντής ΕΣΥ Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» – «Συχνότητα εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου. Παράγοντες κινδύνου – Πρόληψη»

Παναγιώτης Πατρικάκος– Επικουρικός Επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου «ο Άγιος Ανδρέας» – «Σταδιοποίηση Θεραπείας»

Αθηνά Κανελλοπούλου – Νοσηλεύτρια, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Χειρουργικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου «ο Άγιος Ανδρέας» «Ζώντας με Κολοστομία»


Πηγή